Antena Căutare

Cum a câştigat un post la Facultatea de Drept fiul ministrului Justiţiei. Metodologia a fost schimbată special, cu o lună înainte de concurs: "Eu am îndeplinit toate condiţiile. Regulamentele pot fi modificate"

Fiul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a câştigat concursul pentru angajarea pe postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iaşi. Potrivit 7est.ro, pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universităţii ieşene a modificat cu o lună înainte paragraful unei prevederi, astfel încât funcţia de asistent universitar să poată fi ocupată şi în condiţiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil.

Fiul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, a câştigat concursul pentru angajarea pe postul de asistent universitar la Facultatea de Drept din Iaşi. Potrivit 7est.ro, pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universităţii ieşene a modificat cu o lună înainte paragraful unei prevederi, astfel încât funcţia de asistent universitar să poată fi ocupată şi în condiţiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil.

În replică, Ministrul Justiţiei califică drept "tendenţioase" afirmaţiile pe acest subiect şi că prin modificarea regulamentului de concurs "a fost introdus un filtru suplimentar pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare".

Potrivit 7est.ro, Senatul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a schimbat a schimbat metodologia de angajare cu o lună înainte ca un post de asistent universitar la Facultatea de Drept să fie scos la concurs. În final, postul a fost ocupat de Ionuţ Alexandru Toader, fiul ministrului Justiţiei Tudorel Toader, care s-a suspendat din funcţia de rector al universităţii Alexandru Ioan Cuza la scurt timp după ce a fost desemnat ministru.

Pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universităţii ieşene a modificat paragraful unei prevederi, astfel încât funcţia de asistent universitar să poată fi ocupată şi în condiţiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil. La sfârşitul lunii aprilie, Universitatea Al. I. Cuza a anunţat scoaterea la concurs a postului de asistent universitar la Facultatea de Drept pentru disciplina "Drept Civil. Partea Generală; Drept Civil. Persoanele".

Ionuţ Alexandru Toader s-a înscris ulterior la concurs şi a fost declarat admis cu media 9,24, el fiind singurul concurent pe acest post. Alexandru Toader s-a putut înscrie în competiţie întrucât tatăl său s-a suspendat din funcţia de rector al universităţii ieşene, pe perioada cât ocupă funcţia de ministru al Justiţiei. Regulamentul universităţii nu permite angajarea în instituţie pe un post didactic a persoanelor cu grade de rudenie I-IV cu membrii din universitate care deţin funcţii de conducere.

Până la aprilie 2017, Ionuţ Alexandru Toader a fost profesor la o universitate privată din Iaşi, el fiind, totodată, şi notar. Potrivit 7est.ro, conducerea universităţii ieşene a explicat că schimbarea regulilor cu puţin înainte ca postul să fie scos la concurs a fost decisă de Senatul universităţii la propunerea Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie al instituţiei.

Alexandru Toader a precizat pentru publicaţia ieşeană că a îndeplinit toate condiţiile şi că regulamentele pot fi oricând modificate: "Eu am îndeplinit toate condiţiile. Regulamentele pot fi modificate de la o zi la alta. Eu am aflat despre concurs de pe site-ul www.uaic.ro", a spus fiul ministrului Justiţiei.

Iniţial, Tudorel Toader nu a putut fi contactat pentru a oferi explicaţii privind schimbarea condiţiilor de concurs în universitate pe ultima sută de metri, fapt care l-a avantajat pe fiul său. Ministrul Justiţiei a postat, însă joi seară, pe contul său de Facebook, un punct de vedere referitor la cazul fiului său, calificând drept "tendenţioase" afirmaţiile din spaţiul public.

El precizează că "Ionuţ Alexandru Toader este notar public începând din 2011, asistent universitar la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Petre Andrei din Iaşi, începând din 2013 şi doctor în drept penal, din 2016", iar "postul de asistent universitar, scos la concurs, a fost publicat în Monitorul Oficial al României".

Tudorel Toader precizează că prin modificarea regulamentului de concurs "a fost introdus un filtru suplimentar, pentru verificarea îndeplinirii criteriilor specifice, cu specială referire la doctoratele interdisciplinare". Ministrul Justiţiei mai afirmă că îndeplinirea criteriilor de concurs poate fi observată pe pagina de internet a Universităţii şi că pentru ocuparea postului de asistent universitar este necesar titlul ştiinţific de doctor în domeniul drept.

Căldura le pune viața în pericol pacienților, dar și medicilor! Operaţiile pe cord deschis au fost amânate: "Ți se ... Mai bine de jumătate din ţară, sub CODURI de CANICULĂ. Prognoza meteo pentru zilele următoare. Când se răceşte vremea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x