Antena Căutare

Cum îți pot fura hoții datele unui card VISA în doar șase secunde

Dacă ai un card VISA, ar trebui să fii conștient de riscul destul de mare să rămâi fără datele acestuia în mai puțin de 10 secunde

Dacă ai un card VISA, ar trebui să fii conștient de riscul destul de mare să rămâi fără datele acestuia în mai puțin de 10 secunde.

Hoții pot să îți afle datele cruciale ale unui card visa în doar 6 secunde, conform cercetătorilor de la Newcastle University din Marea Britanie. Atacul începe prin aflarea numărului de 16 cifre al cardului, care poate fi obținut în mai multe moduri. Astfel, atacatorii au posibilitatea de a cumpăra astfel de numere de pe piața neagră, un număr de card costând mai puțin de 1 dolar, sau pot folosi un smartphone echipat cu un reader NFC.

Numărul unui card poate fi aflat și în altă metodă. Primele șase cifre sunt bazate pe modelul și pe tipul cardului, iar restul pot fi deduse cu o formulă de verificare, cunoscută ca algoritmul Luhn. După ce atacatorul are codul de 16 cifre, mai are nevoie de 4 secunde pentru a afla data expirării și codul CVV, de trei cifre. Dacă acesta are nevoie să afle și adresa, având în vedere că unele site-uri folosesc asta ca măsură suplimentară de securitate, atunci un hoț are nevoie de șase secunde pentru furt.

Află cum îți pot fi furați banii de pe card și de ce nu poți face nimic în această privință.

Care este semnificația numelui EMANUEL, purtat de eroul de șase anișori care şi-a salvat surorile din flăcări. Spune-mi ... Familia cu doi copii care cresc într-o ghenă ascunde secrete terifiante!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x