Antena Căutare

Cum poți crește rapid valoarea locuinței tale cu câteva mii de euro!

Dacă vrei să câștigi rapid câteva mii de euro prin creșterea valorii locuinței tale, ține cont de sfaturile de mai jos.

Dacă vrei să câștigi rapid câteva mii de euro prin creșterea valorii locuinței tale, ține cont de sfaturile de mai jos.

Suma medie solicitată pentru apartamentele disponibile spre vânzare pe plan naţional, atât noi, cât și vechi, a scăzut cu 1,4% în mai, până la 1.002 euro pe metru pătrat util, faţă de 1.016 euro pe metru pătrat la finele lui aprilie, potrivit indicelui Imobiliare.ro.

Trendul s-a păstrat și în luna iunie. În Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca Constanţa, Iaşi şi Timişoara preţurile apartamentelor vechi au scăzut cu 0,1-1%, în timp ce apartamentele noi s-au ieftinit cu 1,4-7,6%.

Statistica ne spune că există o mare probabilitate ca valoarea casei tale să fi scăzut în ultimele două luni. Dacă vrei, însă, ca locuința ta să coste mult mai mult decât ar fi costat chiar și înainte de intrarea în vigoare a legii dării în plată, ține cont de sfaturile de mai jos:

Pornește de sus

Pentru a schimba valoarea locuinței tale, trebuie s-o faci să arate foarte bine la exterior. Prima impresie contează întotdeauna și mult mai mult decât ai crede, așa că pornește de sus și ai grijă ca fațada casei să arate de parcă locuința ta a fost construită recent. În plus, cea mai ieftină și de efect metodă de a adăuga câteva mii de euro la valoarea de vânzare a casei este să folosești o astfel de tigla din tabla pentru acoperiș. O astfel de alegere este, de fapt, definiția eficienței maxime în creșterea valorii unei locuințe prin investiții minime.

Amenajează grădina

Dacă locuieşti la casă, amenajează spaţiul din jurul casei. Atunci când un potenţial cumpărător îţi vizitează locuinţa, primul lucru pe care îl va observa va fi curtea şi aspectul exterior al casei. Conform unui studiu efectuat de compania americană HomeAgain, o investiţie de 400-500 de dolari în amenajarea grădinii îi aduce proprietarului de patru ori mai mulţi bani în buzunar la vânzare, iar situaţia este similară şi în cazul faţadei.

Creează mai mult spaţiu

Două încăperi mici într-o casă mare o să valoreze întotdeauna mai puţin decât o singură încăpere spaţioasă. Renunţă la pereţii inutili. Vrei crea spaţiu, care va oferi locatarilor senzaţia de confort şi libertate atunci când vor vedea locuinţa pentru prima dată, conform thisoldhouse.com.

Amenajează baia și bucătăria

Baia şi bucătăria sunt cele două încăperi care prezintă un interes special pentru eventualii cumpărători ai unui apartament, conform hgtv.com. Dacă cele două se află într-o stare precară, potenţialii cumpărători vor fi mult mai puţin dispuși să ofere suma cerută pentru locuinţă, iar negocierile vor fi mult mai dificile pentru vânzător.

Repară întotdeauna tot ceea ce se deteriorează

Efectuează constant reparaţiile necesare şi zugrăveşte pereţii o dată la doi ani. În acest fel, locuinţa ta va oferi constant impresia de prospeţime, iar potenţialii cumpărători vor fi mult mai dispuşi să scoată din buzunar banii pe care îi ceri pentru a o vinde.

Dezvăluiri cutremurătoare! Doi frați au trecut prin torturi groaznice și au fost ținuți în lanțuri, în Argeș!... Ce vor păți zodiile în această vară! Astrele au decis ce se întâmplă cu fiecare în vacanță!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x