Antena Căutare

Cum să îți încălzești casa atunci când autoritățile nu pornesc caloriferele la maxim. Trucurile pe care trebuie să le încerci

Venirea iernii îi îngrijorează pe mulți, în special pentru că nu toată lumea e norocoasă să beneficieze de calorifere încălzite la maxim. Iată ce e de făcut atunci când autoritățile nu pornesc căldura la maxim în calorifere.

mainile unei femei pe un calorifer, langa fereastra Galerie
Specialiștii ne învață câteva trucuri pentru atunci când autoritățile nu pornesc caloriferele la maxim. | Shutterstock

Atunci frigul se instalează și tomna începe să semene mai mult a iarnă ne-am dori ca și caloriferele să fie mai eficiente și să dea căldură mai multă. Specialiștii ne învață câteva trucuri pentru atunci când autoritățile nu pornesc caloriferele la maxim.

Cum să faci caloriferele să dea mai multă căldură

Frigul din casă devine insuportabil și începi să pui mai multe straturi de haine pe tine dacă nu ai centrală proprie și depinzi de căldura dată de autorități. Atunci când caloriferele nu sunt calde la maxim, poți încerca câteva trucuri eficiente pentru a te bucura de căldură, potrivit The Sun.

Kyle James, un specialist în domeniu, a hotărât să le împărtășească tuturor mai multe trucuri despre cum să profite de căldura dată de calorifere.

Citește și: De ce nu e recomandat să dormim în pijamale groase iarna. Ce se poate întâmpla

El a lipit fâșii de folie de aluminiu în spatele caloriferelor. Astfel, folia de aluminiu va reflecta mai multă căldură înapoi în camera și aceasta nu se va pierde, în special în cazul în care caloriferul se află chiar sub fereastră.

Cu un sul de folie de aluminiu poți rezolva problema la fiecare calorifer din casă și nu va mai fi nevoie să porți mai multe strturi de haine care să îți țină de cald sau să stai în pătură toată ziua.

Trucuri utile pentru a consuma mai puțin curent electric

După scumpirea facturilor la energia electrică, mulți caută metode simple prin care pot economisi. Cu toate acestea, nu toate s-au dovedit a fi pe deplin eficiente.

1.Izolează mai bine geamurile

Dacă simți că pe la pervazul ferestrelor intră aer rece, atunci izolează-le cu silicon transparent pe margini pentru a reduce consumul aparatelor de încălzire, precum a radiatoarelor și caloriferelor electrice.

2.Izolează podul casei

Dacă locuiești la casă și ai o mansardă, pe timpul iernii frigul ar putea să vindă din pod. Probabil acolo doar depozitezi lucruri, dar nu e o cameră încălzită. Tocmai de aceea, ar trebui să te gândești cum să izolezi mai bine mansarda pentru a evita să pierzi căldura din casă și să diminuezi costurile facturii la electricitate.

Citește și: De ce este bine să dormim într-o cameră răcoroasă. Iată motivele care îți pot schimba felul în care te odihnești și te simți

3.Folosește mai puțină apă caldă

Atunci când alegi programul de clătire al rufelor la mașina de spălat este indicat să folosești apă rece. De regulă motorul mașinii de spălat consumă foarte multă energie atunci când încălzește apa pentru rufe.

4.Stander de rufe în loc de uscător

În locul unui uscător electric pentru rufe alege să usuci rufele afară la soare, agățându-le pe sârmă sau pe un stander. Astfel, vei economisi mai mult curent electric.

(P) Comandă ghete bărbaţi şi bucură-te de reducerile oferite de Marelbo... Aplicațiile Antena 1 și ObservatorNews, cea mai mare audiență din România în luna octombrie 2021, potrivit SATI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x