Antena Căutare

Cum și când se vor da tezele. Consiliul Elevilor vrea suspendarea examenelor pe semestrul 1. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat când vor începe elevii școala, dar și care sunt schimbările la nivelul tezelor de semestru.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declarații despre începrea scolii si teze Galerie
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că şcoala va începe în 8 noiembrie, dar vineri se va anunţa în ce fel se vor susţine cursurile, în urma consultărilor cu autorităţile sanitare. | Hepta

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că şcoala va începe în 8 noiembrie, dar vineri se va anunţa în ce fel se vor susţine cursurile, în urma consultărilor cu autorităţile sanitare.

Tezele vor fi mai puține. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Totodată, el a anunţat că s-a luat decizia de a se reduce numărul de teze susţinute de elevi. Tezele vor putea fi susţinute de elevi după revenirea la şcoală cu prezenţă fizică, inclusiv în semestrul al doilea.

"Două săptămâni de vacanţă a fost maximum care poate fi recuperat. Pe 8 noiembrie, şcoala va începe. Există un document în care s-au prezentat măsuri propuse spre aprobare. Ministrul Educaţiei va rămâne consecvent principiului ca şcolile să continue în format fizic. Nu voi abdica de la acest principiu. Vom avea consultări cu autorităţile sanitare şi vineri vom anunţa cum se vor deschide şcolile", a afirmat, luni, Sorin Cîmpeanu, potrivit news.ro.

Potrivit acestuia, nu vom ajunge în situaţia ca, dacă în jumătate de ţară avem o situaţie cu puţine cazuri, să nu poată funcţiona cu prezenţă fizică aceste şcoli.

"Am decis să reducem numărul de teze pe care elevi îl vor susţine în acest an. La clasa a opta, în loc de 3 teze, 2 teze. Cu prezenţă fizică", a anunţat Cîmpeanu.

Citește și: Vaccinul Pfizer-BioNTech, propus de experții FDA pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Disucție pe marginea efectelor

El a adăugat că pentru liceu numărul tezelor va fi redus de la 4 la 3.

De asemenea, Sorin Cîmpeanu a menţionat că ponderea unei teze este de 25% în media finală şi că va fi redus numărul de note necesare pentru încheierea mediei, la minim două.

"Dacă avem două note şi teză cu 25%, înseamnă că fiecare notă va avea o pondere de 37% înseamnă mai mult decât nota la teză", a arătat el.

Când se vor putea susține tezele

Potrivit ministrului Educaţiei, tezele vor putea fi susţinute începând din 6 decembrie, iar cadrele didactice vor putea stabili perioada optimă pentru susţinerea acestora.

"Fiecare elev să aibă o perioadă să îşi poată corecta rezultatele dacă nu au fost satisfăcătoare. Cei care nu vor putea să susţină tezele fizic, din motive independente de voinţa lor (...), acest lucru se va putea face, după revenirea la şcoală, chiar dacă revenirea va fi în semestrul doi", a explicat Cîmpeanu.

De asemenea, pentru acei elevi din şcoli în care, din cauza ratei de infectare ridicate, nu se vor putea susţine tezele cu prezenţă fizică, susţinerea acestora se va putea face după revenirea la şcoală faţă în faţă.

Citește și: De ce testele de anticorpi sunt considerate "irelevante" pentru a determina dacă suntem protejați de coronavirus sau nu

Cîmpeanu a precizat că elevii din învăţământul gimnazial şi liceal ar urma să reînceapă şcoala, după vacanţa de iarnă, în 3 ianuarie, iar grădiniţele şi învăţământul primar pot începe în 10 ianuarie,

Întrebat la ce rată de incidenţă vor putea fi deschise şcolile, Cîmpeanu a replicat: "Este singura întrebare la care nu am un răspuns. Vom semna aceste reglementări pe 5 noiembrie, depindem de autorităţile sanitare".

Cinci tipuri de joburi de acasă... Peste 500 de pacienți, tratați datorită Fundației Mereu Aproape. Centrul de recuperare post-Covid de la Runcu, dotat cu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x