Antena Căutare

DELIR MISTIC? Zeci de credincioşi, la Arhiepiscopia din Alba-Iulia, pentru a-l sprijini pe preotul POMOHACI: „Miluieşte-ne pe noi, Doamne, că mult ne-am săturat de defăimare, de ocărâre!”

Chiar dacă preotul Cristian Pomohaci este implicat în cel „mai fierbinte” scandal al momentului, zeci de credincioși îl apără și pledează pentru nevinovăția slujitorului Domnului, prins cu „ciocanul”, nu în sac, ci în plin avânt cât se poate de profan.

Chiar dacă preotul Cristian Pomohaci este implicat în cel „mai fierbinte” scandal al momentului, zeci de credincioși îl apără și pledează pentru nevinovăția slujitorului Domnului, prins cu „ciocanul”, nu în sac, ci în plin avânt cât se poate de profan.

Enoriașii cred orbește în Pomohaci și încearcă să-l salveze de caterisire, excluderea lui din comunitatea monahală sau, ceea ce în termeni populari, s-ar traduce prin „răspopire”.

Zeci de credincioşi au venit luni, la sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, pentru a-l sprijini pe preotul Cristian Pomohaci, după ce clericul a fost convocat de superiorii din biserică, în urma scandalului sexual al momentului. Totul a pornit de la o înregistrare audio, făcută publică, în care Pomohaci ar fi făcut avansuri sexuale unui tânăr de 17 ani.

Pomohaci, aplaudat și deplâns de susținători

Preotul Pomohaci, informează jurnaliștii de la alba24.ro, a ajuns sediul Arhiepiscopiei, prin intrarea din spatele complexului eparhial, cel mai probabil, pentru a se feri de camerele de filmat indiscrete ale jurnaliștilor. Pomohaci a fost întâmpinat de zeci de susţinători, care l-au salutat, aplaudat cu putere, unii izbucnind chiar în lacrimi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vă reamintim că slujitorul Domnului, cunoscut mai ales pentru activitatea sa artistică, slujește în parohia Moşuni, din judeţul Mureş. Divorţat, cu patru copii adoptați și cu o prolifică experiență în domeniul muzicii populare, preotul nu ar fi la prima abatere, iar de data asta, superiorii lui par a avea motive superioare pentru a-l destitui.

În timp ce în sediul Arhiepiscopiei se decidea soarta preotului, în curte, credincioşii cântau.

„Miluieşte-ne pe noi, Doamne, miluieşte-ne pe noi, că mult ne-am săturat de defăimare,/ Că prea mult s-a săturat sufletul nostru de ocara celor îndestulaţi şi de defăimarea celor mândri”, glăsuiau oamenii din mulțime, citând din Psalmul 122.

„Dacă înregistrarea se dovedește a fi autentică, se vor lua măsuri”, a declarat Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, unui post de televiziune.

PS Irineu, Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia, supărat foc pe Pomohaci

“Eu sunt tare supărat pe acest preot care îmi produce suferință de mai multe de patru ani. El are foarte multe abateri și, deși a promis că se îndreaptă, nu s-a ținut de cuvânt… Ce a făcut el, mă refer auzind înregistrarea, este un mare păcat, foarte mare păcat. Un preot care face așa ceva se face vinovat de cădere din har și nu mai este vrednic de haina preoțească și să slujeasca la masa Sâantului Altar sau sa invoce Duhul Sfânt. Indubitabil, Cristian Pomohaci trebuie să fie oprit de la săvârsirea celor sfinte conform canoanelor Bisericii Ortodoxe a Răsăritului”, a declarat ÎPS Irineu, Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia.

Primul ajutor, în cazul problemelor cauzate de caniculă. Ce poate face oricine, cu mâinile goale... SCHIMBĂ DESTINE, DEPINDE DE TINE! O campanie în cadrul căreia oricine poate deveni “prieten” al unui copil care are nevo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x