Antena Căutare

Detalii noi despre focarul de coronavirus descoperit la Spitalul Bagdasar-Arseni: ”Toți au fost asimptomatici!”

Apar noi detalii despre focarul de coronavirus descoperit la spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală. Se pare că toate cele 16 persoane infectate, între care un medic și șase asistente, ar fi asimptomatice. 

Detalii noi despre focarul de coronavirus descoperit la Spitalul Bagdasar-Arseni: ”Toți au fost asimptomatici!”
Detalii noi despre focarul de coronavirus descoperit la Spitalul Bagdasar-Arseni: ”Toți au fost asimptomatici!”

Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență au confirmat informația apărută în presă, dar susțin că toți cei infectați sunt asimptomatici și se simt bine.

Focar de coronavirus, la unul dintre cele mai mari spitale din Capitală! Zeci de teste sunt în lucru!

"Confirmăm doar parţial ştirea apărută în presă, în sensul că avem un număr însemnat de colegi depistaţi pozitiv COVID în Secţia de Chirurgie Generală a Spitalului, dar în niciun caz nu putem vorbi despre un focar de infecţie la nivelul întregului Spital Bagdasar. Este vorba despre 16 colegi, între care un medic şi 6 asistente de pe Chirurgie. Cu toţii au fost asimptomatici, cum de altfel au fost şi cei trei pacienţi depistaţi pozitiv. Cei trei pacienţi au fost depistaţi pozitiv la cea de-a doua testare, întrucât la prima au ieşit negativ, altfel ar fi fost trimişi la un spital suport Covid. Aşa cum ştiţi, este posibil ca testul RT PCR pe care noi îl facem la institute specializate pentru toţi pacienţii care necesită internare la Bagdasar, să nu depisteze virusul dacă pacientul este in primele câteva zile de la contaminare", se arată într-o informare transmisă de Spitalul "Bagdasar-Arseni".

Avertisment pentru români: Nu cumpărați orice mască! Sunt sute de mii de bucăți pe piață, care nu protejează și pot provoca alergii grave

Potrivit sursei citate, măsurile luate au constat in suspendarea internărilor pe Secţia de Chirurgie generală, echiparea tuturor pacienţilor şi a personalului din secţie cu echipament de protecţie specific pentru nivelul suspect COVID, nebulizarea şi decontaminarea secţiei.

Chinezii au recunoscut, în sfârșit! COVID-19 n-a avut nicio legătură cu piața din Wuhan: „Este cel mai eficient bio-terorist”

"Celula de criză constituită în acest sens a lucrat 40 de ore din ultimele 48, s-au stabilit toţi contacţii pacienţilor şi personalului depistat pozitiv, s-au luat toate aceste măsuri despre care va vorbeam mai sus de către managementul Spitalului şi au fost informate imediat Ministerul şi DSP-ul. În încheiere, recomandăm şi rugăm pe toată lumea să respecte măsurile individuale de protecţie stabilite de autorităţi", precizează reprezentanţii Spitalului "Bagdasar-Arseni".

E oficial, pensiile nu vor crește cu 40 la sută. Orban, noi precizări: ”Ar fi fost foarte dificil şi în condiţii de norm... Când s-ar putea deschide mall-urile! Ministrul Economiei a făcut anunțul: „Vrem să aducem viața la normalitate mai reped...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x