Antena Căutare

Dezastrul de la Cernobîl a lăsat în urmă o liniște infernală. Se născuse o nouă lume de culoare gri

Accidentul nuclear de la Cernobîl a rămas în istorie ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. Ceea ce trebuia să fie o noapte liniștită s-a transformat într-o flacără de durere care a distrus un întreg oraș din Ucraina.

Accidentul nuclear de la Cernobîl a rămas în istorie ca fiind cel mai grav accident din istoria energiei nucleare. Ceea ce trebuia să fie o noapte liniștită s-a transformat într-o flacără de durere care a distrus un întreg oraș din Ucraina.

Orașul a fost părăsit în anul 1986 din cauza accidentului nuclear de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl, care se află la 14,5 km spre nord-vest de localitate. Centrala electrică a fost denumită după oraș și s-a aflat în raionul Cernobîl⁠, iar localitatea și centrala n-au fost conectate direct. În timpul construirii centralei, un oraș denumit Prîpeat a fost construit pentru lucrători.

La data de 26 aprilie 1986, cel de-al patrulea reactor al Centralei Atomoelectrice din Cernobîl a explodat la 01:23 noaptea. Toți locuitorii permanenți ai orașului și împrejurimilor acestuia au fost evacuați pentru că nivelul de radiație în aria respectivă devenise periculos.

Jurnalista Julie McDowall a mers la Cernobîl și a surprins în fotografii starea în care se află acum orașul.


Sala de teatru abandonată

Chiar dacă orașul este în principal nelocuit, câțiva oameni trăiesc încă acolo. Casele ocupate nu sunt diferite față de cele nelocuite, însă pe ele se află scrieri care declară că „proprietarul acestei case trăiește aici”.

Înainte de accident, orașul avea o populație de aproximativ 14.000 locuitori.

În galeria foto, găsiți mai multe imagini înfiorătoare cu ceea ce a lăsat în urmă dezastrul de la Cernobîl.

Foto: Twitter

Dezvăluiri cutremurătoare în dosarul părintelui Pomohaci. Ce detalii noi au ieșit la iveală... Horoscopul amoros al anului 2018. Trei zodii își vor găsi perechea potrivită anul următor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x