Antena Căutare

Controale inopinate în mai multe școli din România. Ghiozdanele elevilor au fost verificate. Ce căutau inspectorii școlari!

Inspectorii şcolari au trecut la verificarea ghiozdanelor. Elevii cară în fiecare zi în spate şi peste zece kilograme, aproape jumătate din greutatea lor, în multe cazuri. Un chin ce se poate sfârşi cu boală, strigă medicii, iar părinţii sunt disperaţi. O mamă şi-a postat revolta pe Facebook.

Un caiet de franceză, de muzică, de geografie, de matematică, de română, un vocabular.

La care se adaugă penarul, sticla cu apă, cutia pentru sandvişuri şi alte materiale de care are nevoie Tudor în fiecare zi. Este în clasa a patra şi a ales anul acesta un ghiozdan cu rotile - măcar să tragă după el greutatea, nu să o care în spate. Se poate şi mai rău. În cazul unor elevi ghizdanul cântăreşte şi jumătate din greutatea lor.

Totuşi specialiştii spun că ghiozdanul ideal ar trebui să cântărească cel mult 10% din greutatea corpului şcolarului.

Părinţii sunt revoltaţi. Şi protestează pentru cauză. Nicoleta Vaia a stat ieri în faţa Ministerului Educaţiei pentru că ghiozdanul copilului ei cântăreşte un sfert din greutatea băiatului.

Ca urmare a sesizării părintelui, Inspectoratul şcolar din Bucureşti a început un control în toate şcolile.

Spaima şoselelor loveşte din nou! Tânăra care a făcut accident cu o maşină furată pe autostradă a fost prinsă iarăşi bea... Asta e țara în care trăim. 200 de lei punga pentru viață. Sângele pentru operaţii, negociat ca la piaţă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x