Antena Căutare

Elevii nu se mai port ascunde. Părinții vor primi sms-uri și mail-uri cu absențele și notele celor mici

Colegiul Economic „Ion Ghica” și Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște au început să utilizeze catalogul electronic NoteInCatalog și să comunice părinților situația școlară și prin canale alternative, precum SMS-ul și e-mailul

Colegiul Economic „Ion Ghica” și Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște au început să utilizeze catalogul electronic NoteInCatalog și să comunice părinților situația școlară și prin canale alternative, precum SMS-ul și e-mailul.

Aceste școli cu inițiativă și dorință de dezvoltare au înțeles că pot crește performanțele elevilor și pot reduce absenteismul îmbunătățind comunicarea cu părinții și implicându-i pe aceștia activ în educația formală a elevilor. Părinții sunt informați prin SMS în timp aproape real de rezultatele sau absențele elevilor, pot comunica ușor cu profesorii și au posibilitatea de a ști la timp dacă copiii lor întâmpină dificultăți la școală, pentru a putea sa le ofere sprijinul necesar.

„Opțiunea noastră pentru catalogul electronic s-a conturat din dorința de a îmbunătăți comunicarea cu familiile elevilor și pentru a facilita gestionarea bazelor de date privind situația școlară a elevilor noștri.” ne spune Dna. Suzana Ilie, Director al Colegiului Economic Ion Ghica Târgoviște.

Profesorii sunt dotați cu tablete electronice cu care notează foarte ușor informațiile în catalogul electronic, indiferent dacă sunt la clasă sau corectează lucrări sau teze de acasă. Notarea în NoteInCatalog este optimizată la maxim, durează 2-3 secunde alocarea unei note sau a unei absențe. Aplicația notifică automat părinții dacă elevii au înregistrat note, calificative, absențe sau mesaje prin emailuri zilnice, prin SMS la fiecare oră, și de asemenea le oferă acces la o platformă web securizată unde pot vedea situația școlară completă a propriului copil.

Pe langă îmbunătățirea rezultatelor elevilor, școlile își cresc standardele și pe plan administrativ. Profesorii acestor instituții nu mai sunt nevoiți să iși consume timpul cu activități birocratice, precum raportarea absențelor, calcularea mediilor și alte statistici periodice. NoteInCatalog emite automat toate aceste rapoarte iar profesorilor le rămâne mai mult timp pentru activitatea lor principală – educarea elevilor, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița.

2016 este anul maimuței de foc! Ce zodii vor fi puse la grele încercări!... Record pentru România! La doar 12 ani a reuşit să ajungă pe cele mai înalte culmi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x