Antena Căutare

Elevii romani au obtinut rezultate slabe la simularea examenelor nationale

Notele mici sunt niste glume bune pentru elevi. Rezultatele slabe de la simularea examenelor nationale n-au mirat pe nimeni. Ba chiar si cei care s-au trezit doar cu punctul din oficiu au facut haz de necaz. S-au gandit ca au in fata cotele de la pariuri, nu rezultatele de la testare. Inspectorii scolari gasesc explicatii pentru dezastru: liceenii n-au recapitulat toata materia pentru examen. Din fericire, mai au vreme sa o faca.

In fata unui tabel cu note mai mici decat cotele apelor Dunarii, nu gasesti lacrimi. Doar multa veselie. “Am luat 2,50 si el a luat 3,95 si a copiat dupa mine. Incredibil!”, spune, amuzat, un elev.

Rezultate slabe n-au fost doar in scolile de la periferie, ci si in cele cu staif. Intr-unul dintre cele mai cotate colegii din Bucuresti s-au luat doar doua note de 10 la bacalaureat si alte doua la Evaluarea Nationala de la clasa a VIII-a.

Multi au ramas cu nota din oficiu. “Zici ca sunt cote la pariuri”, se amuza un alt elev.Un pariu va fi si pentru parintii lor. Investesc in meditatii cel putin 300 de lei pe luna.

“Eu am prins bine. Am o gramada de colegi care fac cate 5 o data si da fiecare cate un milion. Eu dau 300 de mii. E interesul meu sa trec, nu?! Nu e salariul meu momentan si e bine”, povesteste, senin, un tanar.

In Capitala, peste 45% dintre elevi au reusit sa promoveze simularea. Inspectorii scolari au o explicatie: este pentru prima data cand elevii din Capitala dau simulari, cu toate ca nu au terminat recapitularile.

Este o perioada nefavorabila pentru a compara rezultatele de acum cu rezultatele de anul trecut, din luna iunie”, spune Liliana Toderiuc, inspector scolar adjunct al Capitalei.

Urmatoarele trei luni pana la bacalaureat vor fi dificile pentru elevi. Inspectoratii scolari le promit parintilor o "campanie agresiva" in liceele cu cele mai proaste note. Le promit si directorilor ceva: scolile cu rezultate mai bune decat anul trecut vor fi premiate. Inclusiv cu bani.

sursa foto: rcstn.net

EXCLUSIV Si barbatii sunt discriminati! Chiar daca este ilegal, patronii angajeaza doar femei pe anumite posturi... Gata cu cozile la Casa de Asigurari! S-a implementat un nou sistem de obtinere a adeverintelor de sanatate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x