Antena Căutare

Este interzisă circulația cu trotineta electrică pe trotuar. Guvernul a impus regulile de circulație pe drumurile publice

Guvernul a aprobat hotărârea prin care se reglementează circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice, în orașe. De acum este interzisă circulația acestor vehicule pe trotuar. Se poate circula doar pe pista de bicicletă, dacă aceasta există.

colaj de fotografii cu trotinete electrice Galerie
Guvernul a aprobat ieri o hotărâre prin care reglementează circulația trotinetelor electrice pe drumurile publice. | shutterstock

Conducătorii trotinetelor electrice vor trebui să respecte o serie de reguli pentru aputea circula în siguranță și în conformitate cu reglementările aprobat de Guvern.

Reglementarea circulației cu trotinetele electrice a fost aprobată luni prin hotărâre, după ce a fost modificat regulamentul de aplicare a Ordonanței de Urgență nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Citește și: Cele mai frumoase orașe mici din Europa

Regulile de circulație cu trotinetele electrice. Ce este și ce nu mai este permis

Comunicatul MAI integral prevede că le este interzis conducătorilor de trotinete electrice să circule pe trotuar și nu numai: "Principalele reguli de circulație aplicabile conducătorilor de trotinete electrice constau în obligativitatea de a circula numai pe pista pentru bicicletă atunci când aceasta există, fiind interzisă circulația acestora pe trotuar.

Acestea trebuie conduse numai pe un singur rând atunci când circulă pe drumurile publice, iar conducătorii de trotinete electrice au obligația de a avea asupra lor actul de identitate.

De asemenea, este menționată interdicția conducătorilor de trotinete de a circula cu acestea atunci când se află sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive sau de a circula cu trotinetele electrice atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață sau zăpadă.

Citește și: Cele mai prietenoase orașe pentru bicicliști din Europa. Unde te poți relaxa toamna aceasta

Totodată, este interzisă circulația cu trotineta electrică fără a menține contactul cu solul sau de a circula cu aceasta atunci când nu sunt respectate condițiile tehnice minime pe care trebuie să le îndeplinească. Spre deosebire de regulile stabilite pentru conducătorii de biciclete, în cazul trotinetelor electrice, schimbarea direcției de mers se face prin deplasarea conducătorilor pe lângă acestea.

În ceea ce privește condițiile tehnice pentru trotinetele electrice, acestea trebuie să fie dotate cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție, respectiv cu un dispozitiv de frânare eficace și să fie dotate cu sistem de avertizare sonoră, echipate, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, cu lumini și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant. De asemenea, trotinetele electrice trebuie să fie echipate cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu.

Când începe Casa Zurli la Antena 1. Cel de-al treilea sezon, din 10 octombrie 2021... Mihaela Călin și Mihai Jurca prezintă Observatorul de la ora 6:00, la Antena 1...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x