Antena Căutare

Este oficial. Plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, votată. Care este valoarea maximă admisă

Senatul a votat, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de aprobare a ordonanţei de urgenţă privind plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la suma de 8.500 de lei pe lună.

Senatul a votat, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de aprobare a ordonanţei de urgenţă privind plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la suma de 8.500 de lei pe lună.

Proiectul de lege a fost votat cu 72 voturi ”pentru”, 30 ”împotrivă” şi patru abţineri.

"E o ordonanţă pe care Guvernul a gândit-o superficial. E o politică represivă la adresa familiei şi la adresa creşterii natalităţii. Nu doar grupul liberal a sesizat aspectele de constituţionalitate. Sunt foarte mulţi cei care le-au sesizat. Din păcate, Avocatul Poporului, prietenul PSD, nu a înaintat sesizarea noastră la Curtea Constituţională şi, evident, dacă ordonanţa va fi votată, va exista o sesizare la CCR. Sunt afectate indemnizaţii în plată, ceea ce nu este deloc corect. A fost o ordonanţă care nu justifica deloc urgenţa, dat fiind faptul că spuneţi că sunt afectate de această măsură doar câteva sute de persoane. Eu cred că este o obrăznicie din partea Executivului să tratezi familiile ca pe asistaţi sociali. Nimeni nu stă nici la uşa PSD, nici la uşa ALDE să ceară aceşti bani, pentru că PSD sau ALDE îi au în buzunar şi doresc sau nu doresc să îi dea", a spus Alina Gorghiu (PNL).

Update! Meteorologii au emis COD GALBEN de VIJELII pentru jumătatea de sud a României... Momente de coșmar la o Maternitate din România! Doctorița scuipa se­minţe lângă pacienta cu hemoragie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x