EXCLUSIV! Unele laboratoare private nu fac diferenta dintre mostrele de urina, suc de mere sau bere

 

Reporterii Observator au pus in flacoane bere, respectiv suc de mere, pe care le-au prezentat drept probe de urina, pentru a vedea cat de corecte sunt analizele medicale.

Doua probe diferite: bere si suc de mere. Am dus probele la trei laboratoare de analize medicale, din Capitala. Am ales o clinica privata prestigioasa, unde analizele au costat 40 de lei, pentru doua persoane si alte doua laboratoare, cu tarife, ceva mai mici, 10 lei proba de urina.

Rezultatele au venit dupa doua zile. Niciun laborator nu a spus nimic despre suc de mere sau de bere. Conform analizelor, cei doi pacienti nu trebuie sa-si faca prbleme in privinta starii de sanatate. Toti parametri de urina s-au potrivit de minune si pentru sucul de mere si mai ales pentru bere.

Astfel din rezultatele analizelor aflam cu stupoare ca berea contine hemoglobina, urobilinogen si chiar leucocite. Astfel de compusi, spun specialistii, se gasesc doar in corpul uman si nu in stare libera in alimente sau bauturi.

Astfel de lucruri, spun specialistii, se intampla daca laboratoarele de analize nu sunt verificate la sange. De la numarul de persoane care lucreaza in laborator, pana la reactivii folositi pentru analize, totul trebuie sa respecte anumite standarde.

Laboratoarele la care am facut analizele nu ne-au oferit nici o explicatie in acest caz pana in prezent.

Potrivit asociatiilor de protectie a pacientilor in Romania in fiecare an milioane de oameni constata ca analizele medicale le-au fost gresite. Cel mai des se gresesc analizele de depistare a hepatitei B si C.

facebook whatsapp twitter pinterest
PREMIUM

Mai multe 

100 de zile de vara

Vezi detalii 

Smiley News

vezi mai multe 

Spynews.ro

Mai mult 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti

Timp Liber

vezi mai multe 

mai multe