Antena Căutare

Ginecologii romani efectueaza avorturi ilegale pe bani grei

Pentru cateva sute de euro sunt medici care-si risca libertatea si viata pacientelor. In spatele usilor inchise, la cabinetele private, se fac intreruperi de sarcina chiar si atunci cand, legal, nu mai e permis.

Legea spune ca avortul e legal pana la 14 saptamani de sarcina. Reporterii de la Observator au filmat cu camera scunsa un medic care a simtit ca e rost sa faca niste bani si a chemat-o pe pacienta sub acoperire la cabinetul lui privat.

La stat nu te ajuta nimeni. La privat, insa, orice este posibil. Mai ales ca intreruperea de sarcina e contra cost. Pleaca de la 150 de euro, fara sa pui la calcul ce bagi in buzunarul doctorului intelegator.

“Pana in 12 saptamani este 600 de lei. Cu ecografie si anestezie locala. Sunteti pe maini sigure, daca v-a zis sa veniti la cabinet, nu e nicio problema”, spune asistenta de la cabinetul medicului dispus sa incalce legea.

Si totusi, probleme sunt. La 14 saptamani, avortul nu e o procedura simpla. Fatul este deja destul de dezvoltat, iar chiuretajul e extrem de agresiv. “Orice chiuretaj are riscul lui, dar stai linistita ca nu-i problema”, isi asigura medical presupusa pacienta.

De fapt, riscurile sunt mari pentru gravida. Uneori, pot fi chiar fatale. “Oasele craniene formate pot sa taie uterul. Dilatarea care se face acolo este mai mare, se poate rupe colul, putem sa avem repercusiuni la viitoare sarcini sau viitoare nasteri”, explica Florentin Stamatian, seful unei clinici de ginecologie din Cluj.

Medicii care fac intreruperi de sarcina peste 14 risca inchisoarea, de la sase luni la trei ani si isi pot pierde dreptul de libera practica. Pedeapsa poate sa creasca pana la 10 sau chiar 12 ani, daca gravida pateste ceva pe masa ginecologului. Romania ocupa locul al patrulea in Europa, la numarul de avorturi. In fiecare zi, aproximativ 400 de femei aleg sa faca intrerupere de sarcina.

O garnitura de metrou a inceput sa scoata fum: Pasagerii au fost evacuati prin tunel... Continua chinul vaduvei care are grija de noua copii. Micutii bolnavi sunt refuzati de medici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x