Antena Căutare

Granita de Vest a Romaniei, cea mai sangeroasa frontiera a Europei. Cat de scump au platit romanii libertatea, in perioada comunismului

Graniţa de Vest a Romaniei, odinioara, o veritabila fortareaţa ridicata de regimul comunist impotriva propriului popor, in incercarea de a opri exodul fugarilor spre Occident, a fost Zidul Berlinului pentru romani. Cu deosebirea ca acest "zid" a fost, de fapt, cea mai sangeroasa frontiera a Europei.

Li s-a spus simplu, frontieristi, pentru ca in vremea dictaturii au indraznit sa priveasca peste granita si au incercat sa treaca dincolo de ea. Cei care au reusit si-au gasit libertatea si fericirea in Occident, insa, nu au uitat niciodata teroarea prin care au trecut si scenele de groaza la care au fost martori!

Cei care au supravietuit mai pot spune astazi povesti dintr-o alta viata, despre disperare, nevoia de libertate si curaj. Ar plange, dar sunt barbati in toata firea. Ar rade, dar parca amintirea acelor clipe nu-i lasa.

"Frontieristii" spun povesti despre granicerii care bateau crunt romani de-ai lor, ii torturau, ii impuscau si ii inecau in Dunare. Nu aveau suflet, doar un ordin pe care il respectau orbeste! "Niciun om nu paraseste Romania".

In Premiera prezinta "Ultima frontiera”, o poveste despre cat de scump au platit romanii libertatea in perioada comunismului, dar si cate suflete si-au pierdut viata incercand sa ajunga la libertate.

Citeste continuarea articolului pe antena3.ro!

Omar Hayssam, condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare... Afacere de milioane, "falimentata" de un caine din Calafat. Unde a descoperit patrupedul opt kilograme de cann...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x