Antena Căutare

Guvernul lasă românii să lucreze de acasă! Proiectul de teleworking, privind munca de la distanţă, va fi suspus dezbaterii publice

Într-o săptămână, activitatea de tele-muncă ar putea fi reglementată şi în România, este anunțul făcut chiar de Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Sistemul se aplică mai ales în ţările dezvoltate, în Japonia fiind foarte popular, pentru că permite angajatului să îşi desfăşoare activitatea acasă, iar angajatorul scuteşte bani, cum ar fi plata utilităţilor.

Într-o săptămână, activitatea de tele-muncă ar putea fi reglementată şi în România, este anunțul făcut chiar de Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Sistemul se aplică mai ales în ţările dezvoltate, în Japonia fiind foarte popular, pentru că permite angajatului să îşi desfăşoare activitatea acasă, iar angajatorul scuteşte bani, cum ar fi plata utilităţilor.

”Prin prezentul proiect de act normativ se va realiza flexibilizarea şi adaptarea relaţiilor de muncă la realităţile socio-economice actuale, în raport cu evoluţia dinamică a pieţei muncii şi se vor stabili avantaje, atât pentru salariat, cât şi pentru angajator. Mai precis, pentru angajator se vor reduce costurile administrative în vederea închirierii spaţiilor, cheltuielile cu utilităţile, consumul de carburant, precum şi parcul auto. În ceea ce îl priveşte pe salariat, avantajele constau în eliminarea costurilor de bani şi de timp cu deplasarea de la şi până la sediul angajatorului, precum şi libertatea alegerii locului de muncă şi valorificarea timpului de lucru, în vederea îmbunătăţirii echilibrului între viaţa profesională şi cea personală”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de lege iniţiat de Ministerul Muncii.

Autoritățile de la Tokyo au lansat un astfel de proiect denumit "Telework" pentru încurajarea muncii de acasă, un semnal al unei importante schimbări de paradigmă în această țară asiatică unde predomină un cult al muncii extrem de rigid, în cadrul unui efort pentru a fluidiza traficul în timpul orelor de vârf dar și pentru a pregăti metropola niponă pentru Olimpiada din 2020, informează Reuters.

N-ai luat BACUL? Statul are noi reguli pentru șomeri. Ultima zi pentru depunerea dosarelor de indemnizație... Atenţie! TRAFIC blocat în Bucureşti! Un copac a căzut pe o linie de tramvai în Capitală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x