Antena Căutare

Haos la Barcelona. Mii de catalani şi-au golit conturile bancare: "Cred că ceea ce fac băncile e de-a dreptul ruşinos"

Mii de catalani şi-au golit conturile în semn de protest faţă de refuzul guvernului central de a le asculta dorinţele. În acest timp, Madridul se pregăteşte să dea lovitura de graţie autorităţilor din regiunea secesionistă, prin suspendarea autonomiei.

Mâine vor fi anunţate măsurile pe care premierul Mariano Rahoi le pregăteşte pentru suspendarea autonomiei catalane. Se vorbeşte inclusiv despre preluarea controlului asupra poliţiei locale, dar şi asupra unei televiziuni. Iar în ianuarie, în Catalonia vor avea loc alegeri regionale.

În semn de protest faţă de decizia băncilor de a-şi muta sediile din Barcelona, mii de oameni şi-au golit conturile, la primele ore ale dimineţii.

Autonomia regională devine o problemă şi în Italia. În două regiuni din nordul ţării, Lombardia şi Veneto, au loc duminică referendumuri consultative. Conducerile regionale nu îşi doresc însă independenţa, ci mai multă autonomie faţă de guvernul de la Roma.

Greu în România. Copiii se confruntă cu obezitatea, iar statul român este nepăsător. Nutriţia este opțională: "Este... În ziua în care și-a adus pe lume copilul, medicii au anunțat-o că are cancer: ”Am îngenuncheat și l-am întrebat: Domnul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x