Antena Căutare

IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT! "Nu-l mai hrăniţi, oricum MOARE" L-au tratat ca un animal, dar a rezistat! El e omul care nu-şi ţine capul pe umeri

Claudio Vieira De Oliveira are o altă lege a gravitaţiei. Una care sfidează ştiinţa şi alta care lasă fără replică lumea medicală. La naştere, nimeni nu-i dădea nicio şansă. Cu capul fixat pe spate şi cu imaginea mereu inversă, a ajuns la 37 de ani. E un MIRACOL!

Claudio Vieira De Oliveira are o altă lege a gravitaţiei. Una care sfidează ştiinţa şi alta care lasă fără replică lumea medicală. La naştere, nimeni nu-i dădea nicio şansă. Cu capul fixat pe spate şi cu imaginea mereu inversă, a ajuns la 37 de ani. E un MIRACOL!

Povestea e dură şi fără de metafore. Derulăm până în 1977. În România, cutremurul făcea mii de victime. În Brazilia, la mulţi kilometri distanţă de zguduiala de la noi se năştea Claudio Vieira de Oliveira. Au apucat să-l boteze, dar asta doar ca să nu plece dintre noi fără să aibă un nume.

"Capul îi este întors, mâinile şi picioarele nu vor creşte niciodată normal. Nu are rost să-l mai hrăniţi, are zero şanse de supravieţuire! Va muri", asta au pus medicii pe fişa de naştere, acolo unde, în tot salonul, ploua cu note mari, pentru copilaşii sănătoşi.

A trecut o zi, au trecut două. S-a făcut săptămâna, am bifat luna, iar apoi s-a împlinit anul. Cu chin, cu sacrificiu, cu durere. Orele s-au înşirat cu lacrimi, rugăciune şi speranţă. Apoi am început să facem torturi pentru ani. El nu putea sufla în lumânări, dar bucuria i se citea, chiar şi întoarsă. Nu va putea vedea niciodată lumea aşa cum o trăiesc ceilalţi, dar s-a încăpăţânat să-şi scrie singur destinul, cu pixul în gură.

Claudio are 37 de primăveri. Nu sunt aşa senine, dar nici norii nu mai sunt atât de ameninţători. A acceptat că lumea va fugi de el şi că el nu va putea ţine niciodată pasul. Nu poate folosi un cărucior cu rotile, corpul său nu poate fi remodelat, iar deplasarea... care deplasare?!?!

Şi de la ZERO, numărul şanselor, a început să clădească! Ştie să citească, să răspundă la telefonul mobil, să deschidă televizorul şi să navigheze pe internet. Ce frumos sună navighează, dar sigur el are o altă denumire. Are voie, e povestea lui.

Fişa lui medicală e stufoasă şi conţine termeni în care te pierzi. Pe scurt, s-a născut cu o boală ce i-a atacat musculatura. Iremediabil. Dară să-i lăsăm pe doctori, ei au zis ZERO. Miracolul a venit de mai sus, un "Cabinet Special".

Nu facem finalul, vă lăsăm cu Claudio. Sincer, rece, normal, puternic! "Din prima clipă în care am conştientizat ce e cu mine, mi-am dat seama că trebuie să UIT. Am învăţat să fac totul pentru a depinde cât mai puţin de alţi oameni. Voi poate mă vedeţi diferit, dar asta e doar o percepţie. EU MĂ CONSIDER UN OM NORMAL"

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

A venit primăvara, dar cu vreme schimbătoare! Ce ne așteaptă luni și marți... După un Paște însorit, se întorc ploile. Vreme instabilă în toată România!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x