Antena Căutare

În ce condiții școlile vor relua cursurile în format fizic cu decizie proprie. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că școala începe luni, cu prezenţă fizică, pentru peste 2,6 milioane de elevi din ţară, iar 1.792 de unităţi sunt în sistem online. Care e condiția ca elevii să se întoarcă în bănci.

colaj de fotografii cu Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu Galerie
Sorin Cîmpeanu: Şcolile şi grădiniţele pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administraţie al unităţii | Hepta

Sorin Cîmpeanu a anunţat că şcolile şi grădiniţele pot trece la cursuri faţă în faţă prin decizie proprie, din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3 la mie în localitate, printr-o hotărâre a Consiliului de Administratie al unităţii de învăţământ, cu informarea Inspectoratului Şcolar.

Declarațiile lui Sorin Cîmpeanu despre începerea școlii față în față. Copiii revin în bănci

"Şcolile şi grădiniţele pot trece în sistem faţă în faţă prin decizie proprie, încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidenţă sub 3‰, prin hotărârea Consiliului de Administratie al unităţii de învăţământ, cu informarea ISJ/ISMB", a afirmat Sorin Cîmpeanu, miercuri seară, într-o declaraţie de presă, potrivit news.ro.

El a menţionat că, începând de miercuri, Ministerul Educaţiei publica zilnic pe site rata de incidenţă pentru fiecare localitate.

"Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările şi completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezenţă fizică nu mai este condiţionată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referinţă doar pentru rata de vaccinare a personalului din învăţământ, criteriu valabil pentru localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000. Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în şcoli şi grădiniţe", a transmis Cîmpeanu.

Citește și: Cum vor recupera elevii cele două săptămâni de vacanță anunțate de președinte. Explicațiile lui Sorin Cîmpeanu

Cum și când se vor da tezele. Consiliul Elevilor vrea suspendarea examenelor pe semestrul 1

Potrivit ministrului Educaţiei, tezele vor putea fi susţinute începând din 6 decembrie, iar cadrele didactice vor putea stabili perioada optimă pentru susţinerea acestora.

"Fiecare elev să aibă o perioadă să îşi poată corecta rezultatele dacă nu au fost satisfăcătoare. Cei care nu vor putea să susţină tezele fizic, din motive independente de voinţa lor (...), acest lucru se va putea face, după revenirea la şcoală, chiar dacă revenirea va fi în semestrul doi", a explicat Cîmpeanu.

De asemenea, pentru acei elevi din şcoli în care, din cauza ratei de infectare ridicate, nu se vor putea susţine tezele cu prezenţă fizică, susţinerea acestora se va putea face după revenirea la şcoală faţă în faţă.

Citește și: Restricții de circulație cu ocazia zilei de 1 decembrie, în București. Ce drumuri vor fi închise și care sunt rutele ocolitoare

Cîmpeanu a precizat că elevii din învăţământul gimnazial şi liceal ar urma să reînceapă şcoala, după vacanţa de iarnă, în 3 ianuarie, iar grădiniţele şi învăţământul primar pot începe în 10 ianuarie. Întrebat la ce rată de incidenţă vor putea fi deschise şcolile, Cîmpeanu a replicat: "Este singura întrebare la care nu am un răspuns. Vom semna aceste reglementări pe 5 noiembrie, depindem de autorităţile sanitare".

Citește și: Raed Arafat, despre Crăciunul și Revelionul din 2021. Vor fi sau nu restricții în perioada sărbătorilor de iarnă

Antena 1 invită telespectatorii să spună din nou „Ajut eu!” la împlinirea a 28 de ani de existență pe piața media... Când nu se fac nunți în 2022. Datele când nu se oficiază cununii în Biserică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x