Antena Căutare

Incendiul devastator la un hotel de cinci stele din Sinaia a fost stins după patru ore! 50 de turiști, evacuați. UPDATE

Un hotel de cinci stele din Sinaia arde ca o torţă chiar în acest moment! Incendiul de proporţii ar fi izbucnit într-o cameră de la ultimul etaj al clădirii, iar flăcările s-au extins rapid şi la acoperiş, pe o suprafaţă de mai bine de 150 de metri pătraţi.

Un hotel de cinci stele din Sinaia arde ca o torţă chiar în acest moment! Incendiul de proporţii ar fi izbucnit într-o cameră de la ultimul etaj al clădirii, iar flăcările s-au extins rapid şi la acoperiş, pe o suprafaţă de mai bine de 150 de metri pătraţi.

UPDATE 11.50: Incendiul puternic izbucnit la mansarda unui hotel de cinci stele din staţiunea Sinaia, de unde 50 de persoane au fost evacuate, a fost stins de pompieri după aproximativ patru ore. Incendiul a izbucnit de la un coş de fum al unui şemineu, neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile. Turiştilor cazaţi la acest hotel li s-au oferit camere în alte unităţi hoteliere.

UPDATE 11.36: Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, cauza incendiului izbucnit la mansarda Hotelului Ioana din Sinaia o reprezină ”un coş de fum neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile”.

Pompierii s-au retras de la faţa locului, iar un echipaj a rămas în zonă pentru a interveni în cazul în care unele focare ar reizbucni.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat pentru News.ro că pompierii au reuşit să stingă incendiul, iar în prezent lucrează la decopertarea acoperişului. Incendiul a fost semnalat în jurul orei 4.00 de un turist cazat într-o cameră cu şemineu de la mansardă.

La sosirea pompierilor la faţa locului, mansarda hotelului ardea pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi, degajându-se un fum gros. Ulterior, flăcările s-au extins, cuprinzând peste 300 de metri pătraţi. Cincizeci de persoane aflate în hotel la momentul izbucnirii focului au fost evacuate, fără să existe răniţi.

Nicio persoană nu este rănită

Un număr de 50 de persoane au fost evacuate, o parte dintre ele de către personalul unității, iar alții de către pompierii sosiți la intervenție.

Incendiul se manifestă pe o suprafață de 150 de metri pătrați la acoperiș, ISU intervenind la fața locului cu șase autospeciale și grupa operativă, a precizat Vasiloae. Conform sursei citate, nicio persoană nu este rănită.

Un incendiu puternic a izbucnit, duminică dimineaţă, la mansarda unui hotel de cinci stele din staţiunea Sinaia, 50 de persoane fiind evacuate, fără ca nimeni să fie rănit. Zeci de pompieri au intervenit pentru localizarea şi stingerea focului.

Peste 50 de pompieri cu şase autospeciale intervin pentru stingerea flăcărilor, care între timp s-au extins pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi. Echipajele de intervenţie au reuşit să localizeze incendiul. Incendiul a izbucnit într-o cameră a hotelului care are şemineu, turisţii cazaţi semnalându-l.

Un boutique hotel, cu o capacitate de cazare de 53 de locuri

Potrivit reprezentantului ISU Prahova, unitatea de cazare are autorizaţie pentru securitate la incendiu, iar ultimul control a fost făcut de pompieri anul trecut.

Hotelul, cu structură din lemn, este format din parter plus două etaje şi mansardă. Este vorba despre un boutique hotel, cu o capacitate de cazare de 53 de locuri, în 18 camere duble, una single, cinci apartamente, dintre care trei cu zona SPA proprie. Preţul unei noţi de cazare este cuprins între 350 de lei pe noapte pentru camera single, până la 1.350 de lei pentru apartamentul mare, cu zonă cu SPA şi şemineu. Conform site-ului hotelului, trei dintre camere au şemineu. Hotelul a fost inaugurat în 2011.

Surse: Observator, Agerpres, News.ro

Fumătorii de la locurile de joacă, amendaţi! Mare, mare grijă, vicioșilor!... Urmărire ca în filme între Mangalia și Constanța! Un șofer bucureștean a fost oprit cu focuri de armă pe podul de la Agi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x