Antena Căutare

Indemnizatia pentru mame revine la 85% din venitul net!

Presedintele Traian Basescu a promulgat legea care majoreaza indemnizatia de crestere a copilului de la 75% la 85% din cuantumul venitului net.

UPDATE: Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a declarat ca mamele isi vor primi indemnizatiile majorate in luna noiembrie pentru luna octombrie. "Sunt foarte bucuroasa ca a fost promulgata legea si in sfarsit s-a rezolvat si problema mamicilor pentru ca erau ultimele care au ramas fara sa li se reintregeasca drepturile pe care le-au avut. Legea intra in vigoare in momentul in care este promulgata in Monitorul Oficial, iar banii vor fi primiti in noiembrie pentru octombrie si de acolo in fiecare luna", a explicat Mariana Campeanu.

Potrivit unui comunicat al Presedintiei, Traian Basescu a semnat luni "decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea unor acte normative care reglementeaza acordarea de beneficii de asistenta sociala".

Legea prevede mentinerea pragului de 3.400 de lei la acordarea procentului de 85% din venitul net, precum si renuntarea la conditionarea acordarii concediului de crestere a copilului si a indemnizatiei de crestere a copilului doar pentru primii 3 copii din familie.

Totodata, proiectul de lege flexibilizeaza perioada in care persoanele care primesc ajutoare sociale trebuie sa achite impozite locale.

Octogenara din Ploiesti, aruncata in strada. Femeia nu a putut plati o penalizare de 400 de lei la intretinere... Arhiepiscopia Argesului a "binecuvantat" o aplicatie care le aduce enoriasilor rugaciuni pe smartphone!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x