Antena Căutare

Ion Caramitru a murit. Avea 79 de ani şi era internat în spital de câteva săptămâni

Ion Caramitru, actor de teatru, de film și regizor, a murit la vârsta de 79 de ani. Acesta era internat de câteva săptămâni în Spitalul Elias din București.

Ion Caramitru în costum negru Galerie
Ion Caramitru, actor de teatru, de film și regizor, a murit la vârsta de 79 de ani. Acesta era internat de câteva săptămâni în Spitalul Elias. | Hepta

Ion Caramitru avea 79 de ani și a fost una dintre personalitățile de seamă ale României. Acesta era internat de câteva săptămâni în Spitalul de Urgență Elias din București din cauza unor probleme de sănătate. În același spital a fost internat și marele sportiv Ivan Patzaichin, care a decedat tot astăzi, 5 septembrie 2021.

Citește și: Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari sportivi ai României, a murit. Mesajul transmis de familie

Zilele acestea, Ion Caramitru trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR), însă din cauza problemelor medicale acesta nu a putut ajunge.

"După o nemeritată suferinţă, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viaţă în după-amiaza de astăzi la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias. Dumnezeu să îl odihnească!", a transmis managerul spitalului unde Caramitru a fost internat, medicul Mugur Ardelean, conform news.ro.

Ion Caramitru, personalitate marcantă a culturii românești

Născut în 9 martie 1942, la Bucureşti, Ion Caramitru a fost actor de teatru și film, regizor și politician român. Acesta a fost ministru al Culturii între 1996 şi 2000, preşedinte UNITER din 1990 şi director al Teatrului Naţional din 2005, conform news.ro.

Actori, colegi, personalităţi ale culturii i-au adus acestuia omagii. Loredana Groza, jurata X Factor, şi-a luat rămas-bun de la Ion Caramitru amintind de celebrul duet cu actorul pentru melodia "Bună seara, Iubito!". Ea a publicat versurile cunoscutului cântec din 1988, compus de Adrian Enescu, pe textul lui Lucian Avramescu.

Ion Caramitru a fost Hamlet, Prospero în "Furtuna" de Shakespeare, Luchian în filmul cu acelaşi nume de Nicolae Mărgineanu, Count Fontana în "Amen" de Costa Gavras, Radu Comşa în "Întunecare" de Alexandru Tatos, Gheorghidiu în filmul "Între oglinzi paralele" şi Socrate în "Declaraţie de dragoste", a relatat news.ro.

Acesta a jucat totodată în peste 40 de filme de lung-metraj, făcându-și debutul cu un rol secundar în "Pădurea spânzuraților", în regia lui Liviu Ciulei, în 1964, a relatat Observator.

Fostul actor a interpretat o mulțime de roluri impresionante și a fost protagonist într-o serie de producții teatrale ale unor regizori precum: Liviu Ciulei, Moni Ghelerter, Andrei Șerban, Silviu Purcărete, Sanda Manu, Cătălina Buzoianu, Alexandru Tocilescu și Sică Alexandrescu.

În ceea ce privește viața personală, marele actor a fost căsătorit cu actrița Micaela Caracaș și a avut trei copii: Ștefan, Andrei și Matei Caramitru.

Rezultate Loto 5 septembrie 2021. Numerele câștigătoare la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Masca o să fie din nou obligatorie în aer liber, în anumite locuri. Care sunt zonele specifice anunțate de prefectul Cap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x