Antena Căutare

La doi ani de activitate în România, Amethyst Radiotherapy investește 10 mil. euro pentru un nou centru medical la Cluj!

De curând, Amethyst Radiotherapy – cea mai modernă rețea europeană de tratare a cancerului – și-a extins serviciile în zona Ardealului prin lansarea unui nou centru medical la Cluj, al doilea din țară după cel din București, Otopeni.

De curand, Amethyst Radiotherapy – cea mai moderna retea europeana de tratare a cancerului – si-a extins serviciile in zona Ardealului prin lansarea unui nou centru medical la Cluj, al doilea din tara dupa cel din Bucuresti, Otopeni.

Valoarea investitiei s-a ridicat la circa 10 milioane de euro, suma directionata catre dotarea cu echipamente si formarea echipei medicale, condusa de conferentiar doctor Gabriel Kacso– medic primar radioterapie si oncologie medicala, specializare brahiterapie, doctor in medicina.

In cei doi ani de la inaugurare, peste 3.500 de pacienti au trecut pragul centrului Amethyst pentru diagnosticare, second opinion si tratament. Dintre acestia 52% sunt femei si 48% barbati, mai mult de jumatate avand varsta de peste 55 ani. Din numarul total, peste 1.500 pacienti au beneficiat de tratament oncologic si peste 1500 de un plan complet de tratament prin radioterapie (consult medical initial si intra-terapeutic, analiza dosarului medical, stabilirea strategiei de tratament in comisia oncologica, efectuarea CT-ului de planning, conturare organe de risc si volum tumoral, stabilirea obiectivelor si a restrictiilor de doza, efectuarea calculului dozimetric si verificarea dozimetrica, sedintele de iradiere, asigurarea si controlul calitatii).

Printre cele mai frecvente tipuri de cancer tratate in ultimii doi ani la Amethyst se numara cancerul la nivelul cavitatii orale, faringelui si buzelor, in procent de aproape 30%, cancerul mamar in procent de 20%, cancer pulmonar – 16% si cancer de col uterin – 14%. Restul procentajului este constituit din forme de cancer la nivelul ochiului, creierului, aparatului digestiv, pielii, sau tractului urinar.

Amethyst Radiotherapy si-a inceput activitatea in luna septembrie a anului 2012, actualmente fiind singurul centru de radioterapie din Romania care utilizeaza exclusiv tehnica de tratament IMRT-VMAT, una dintre cele mai noi si performante solutii de tratare a cancerului. Centrul pune la dispozitie pacientilor o gama complexa de servicii de oncologie medicala, radioterapie, imagistica medicala de tip computer tomograf, nutritie pentru pacienti oncologici, psihologie si grupuri de suport.

Conceptul de tratament Amethyst aduce pacientilor oncologici una dintre cele mai complexe si inovative abordari in tratarea cancerului – conceptul de „tumor board”, prezent in prestigioase institute oncologice din Germania si integrat in Romania de Prof. Dr. Christian CHIRICUTA - medic specialist radioterapie, doctor in medicina si fizica, renumit la nivel international si cu o vasta experienta de peste 30 de ani in domeniul radioterapiei.

“Conceptul Amethyst a fost dezvoltat pentru a oferi tratamente de ultima generatie pacientilor bolnavi de cancer din Romania. Scopul nostru este sa oferim fiecarui pacient accesul la un tratament medical de cea mai inalta calitate, prin echipamente si tehnologii medicale de ultima generatie, personal medical specializat, precum si abordarea multidisciplinara concomitent cu medicina personalizata, mai exact conceptul de ”tumor board”. Daca in urma cu doi ani, pentru a putea beneficia de servicii de radioterapie de ultima generatie romanii erau nevoiti sa mearga in strainatate, acum pot primi aceste servicii chiar in Romania, in centrul de radioterapie Amethyst din Otopeni, la preturi cu aproximativ 70% mai mici decat in strainatate” a declarat Ema DIEA, Chief Executive Officer Amethyst Radiotherapy Romania.

Radioterapia este unul dintre cele mai moderne si eficiente tratamente pentru cancer care utilizeaza radiatii cu inalta energie. Tipul şi cantitatea de radiaţii primite de pacient sunt calculate cu atenţie pentru a distruge celulele canceroase în timp ce se afectează cât mai puţin posibil celulele normale. Radioterapia poate fi utilizată pentru a trata multe tipuri de cancer în aproape orice parte a corpului. Datorita eficientei sale in tratarea cancerului de diferite tipuri, in Europa radioterapia este utilizata la aprox 60% dintre pacientii diagnosticati cu cancer. In Romania, procentul este de 25%.

Despre Amethyst Radiotherapy: Amethyst Radiotherapy este cea mai moderna retea europeana specializata in tratarea cancerului prin radioterapie. In prezent reteaua are 5 clinici in Romania, Polonia, Germania, Franta. Tot anul acesta va deveni operational si centrul Amethyst Radiotherapy din Cluj, urmand ca in urmatorii ani, reteaua Amehyst sa continue extinderea in Romania si restul Europei. Prin echipamentele de ultima generatie, expertii de renume european si prin parteneriatele cu centre de excelenta precum Centrul de Oncologie Davidoff din Tel Aviv, Universitatea Wurzburg din Germania si Institutul European de Oncologie de la Milano (IEO), Amethyst Radiotherapy asigura pacientilor tratamente la standardele internationale de varf din domeniu.

Despre conceptul “Tumor Board”: Conceptul presupune abordarea multidisciplinara a cazurilor oncologice, in cadrul unei comisii medicale oncologice, care analizeaza, discuta si evalueaza starea medicala si optiunile de tratament ale fiecarui pacient in parte, precum si strategia terapeutica de urmat. Practica medicala a dovedit astfel, ca sansele de reusita in tratarea pacientilor oncologici sunt mult mai mari decat in cazul unei abordari clasice, unidisciplinare. In cadrul Amethyst, Prof. Dr. Christian Chiricuta este director medical si sef al comisiei oncologice alcatuita din experti radioterapeuti, fizicieni, oncologi, radiologi, chirurgi cu o pregatire exceptionala in tara si in strainantate, membri atat ai Societatii Romane de Radioterapie si Oncologie Medicala, cat si a celei europene si americane.

Tehnologia de ultima generatie IMRT – VMAT unica in Romania, este unul dintre cele mai performante echipamente de radioterapie disponibile in lume. Aceasta metoda de iradiere externa se foloseste in majoritatea tumorilor canceroase si se diferentiaza de celelalte proceduri medicale prin precizia ridicata a iradierii cu afectare minima a tesuturilor sanatoase si prin reducerea substantiala a timpului de expunere, la 3-5 minute/ sesiune.


Vremea cu Flavia Mihăşan: Soarele se chinuie să ne încălzească, dar nu reuşeşte. În continuare, vremea va fi deosebit de... PRIMUL CAZ de EBOLA în România! Autoritățile medicale sunt ÎN ALERTĂ!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x