Antena Căutare

Lovitură pentru şoferii din România! Iepuraşul de Paşte vine cu amenzi mai mari

Veste rea pentru şoferi! Anul acesta, Iepuraşul aduce amenzi mai mari. Conform autorităţilor, de la 1 mai acestea cresc, odată cu salariul minim pe economie


Veste rea pentru şoferi! Anul acesta, Iepuraşul aduce amenzi mai mari. Conform autorităţilor, de la 1 mai acestea cresc, odată cu salariul minim pe economie

De la 1 mai salariul minim va crește de la 1.050 de lei la 1.250 de lei, și amenzile vor crește corespunzător. Un punct de amendă reprezintă 10% din din salariul minim brut pe economie. Astfel, valoarea unui punct-amendă va crește de la 105 lei, în prezent, la 125 de lei.

În condițiile date, cea mai mică amendă va fi 250 de lei, față de 210 lei astăzi, iar cea mai mare amendă va urca de la 10.500 de lei la 12.500 de lei.

Majorarea amenzilor va afecta diferențiat șoferii. În timp ce conducătorii auto cu venituri mici vor fi cât se poate de loviți, cei cu venituri ridicate nu vor simți la buzunar sumele plătite în plus.

Pentru o depășire modestă a vitezei legale, un şofer plăteşte acum echivalentul a trei puncte, adică 315 de lei. Din mai anul viitor, pentru aceeaşi abatere, sancţiunea va fi de 375 de lei.Tot din mai, pentru nepurtarea centurii de siguranță un şofer va da 375 de lei, faţă de 315 lei în prezent. Cei care urcă la volan băuţi vor ajunge să plătească echivalentul a două salarii minime pe economie: 2.500 de lei, dintr-un foc.

De la începutul lui 2013 şi până în mai 2016, valoarea unui punct-amendă aproape s-a dublat, de la 75 de lei la 125 de lei.

Vopsitul ouălor este o adevărată artă la sate. Nimic nu este cumpărat, nici măcar vopseaua... Atenţie, părinţi! Până pe 4 mai se fac reînscrierile la grădiniţe. Înscrierile încep pe 23 mai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x