Antena Căutare

Lovitură pentru toți românii care au termopane și centrală în case. Legea îi obligă să aplice câteva modificări. Dacă nu acceptă, rămân fără gaze

Regulile referitoare la folosirea instalaţiilor care asigură alimentarea cu gaze naturale obligă cetățenii să-și monteze detectoare de gaze în apartamente și case.

Regulile referitoare la folosirea instalaţiilor care asigură alimentarea cu gaze naturale obligă cetățenii să-și monteze detectoare de gaze în apartamente și case.

Cei care nu vor respecta regulile, vor risca amenzi de mii de lei. În plus, refuzul de a instala detectoarele poate lăsa cetăţenii fără gaze, potrivit realitatea.net.

Volumul interior minim al încăperilor trebuie să fie de 18 mc pentru orice tip de încăpere (mai puţin bucătăriile şi băile) şi de 7,5 mc pentru băi şi bucătării. Totodată, trebuie să se asigure aerul necesar arderii, ventilarea naturală/mecanică şi evacuarea gazelor de ardere în exterior.

În ceea ce priveşte ferestrele, acestea sunt obligatorii pentru toate încăperile în care sunt montate aparate consumatoare de gaz. Ferestrele trebuie să fie capabile să cedeze la presiuni de cel puţin 1.180 Pa şi trebuie să aibă o suprafaţă minimă totală de 0,03 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din beton armat, sau de 0,05 mp pentru fiecare mc de volum net de încăpere, în cazul construcţiilor din zidărie.

Totuşi, în situaţia geamurilor termopane sau securizate, este obligatorie montarea detectoarelor de gaze care închid automat conducta de alimentare a aparatelor.

Accident învăluit în mister la Cluj! Ocupanţii unui autoturism lovit de un tren sunt de negăsit... După tragedia în care Dunărea a luat trei vieți, o altă mașină a plonjat în râul Olt. O femeie a rămas blocată în interi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x