Antena Căutare

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în România

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti, sâmbătă seară, de către delegaţia Patriarhiei Române, urmând să fie împărţită în toată ţara credincioşilor care vor fi prezenţi în biserici la slujba de Înviere.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă la Bucureşti, sâmbătă seară, de către delegaţia Patriarhiei Române, urmând să fie împărţită în toată ţara credincioşilor care vor fi prezenţi în biserici la slujba de Înviere.

Sâmbătă seară, pe Aeroportul "Henri Coandă" a aterizat avionul ce a adus de la Ierusalim Lumina Sfântă, care va fi împărţită milioanelor de credincioşi în această noapte. Lumina aprinsă la Sfântul Mormânt a fost preluată de o delegaţie a Patriarhiei Române condusă de PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a adus-o la Bucureşti cu un avion închiriat.

La Salonul Oficial al Aeroportului Otopeni au aşteptat reprezentanţi ai eparhiilor să ia Lumina Sfântă pentru a o împărţi credincioşilor la slujba de Înviere. De la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă”, Lumina de la Ierusalim va fi dusă şi în Transilvania şi în Banat, cu două avioane - unul va ateriza la Cluj-Napoca ( de unde Lumina va fi dusă la Sibiu şi Satu Mare), iar altul va ateriza la Timişoara. Alte două avioane vor ateriza la Suceava şi Bacău, pentru a duce Lumina Sfântă şi în Bucovina şi Moldova.

De asemenea, Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere de Patriarhul Daniel clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală. PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a spus că în această noapte Patriarhul şi ierarhii ţării noastre se vor adresa credincioşilor cu îndemnul "Veniţi de primiţi Lumină!". "Această Lumină îl reprezintă pe Mântuitorul Hristos, care ne-a spus: «Eu sunt Lumina lumii. Cel ce crede în mine nu va umbla întru întuneric, ci va avea lumina vieţii»", a afirmat PS Timotei Prahoveanul.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care a condus delegaţia Patriarhiei Române la Ierusalim, a precizat că Lumina s-a aprins la Sfântul Mormânt la ora 14.21, el explicând semnificaţia acesteia: "În Biserica Sfântului Mormânt, în Sâmbăta cea Mare, la ceasul Vecerniei, pe care slujitorii ierusalimiteni o săvârşesc pe la orele 13.00, Sfânta Lumină coboară în mormântul izvorâtor de viaţă. Astăzi, la Ierusalim, Sfânta Lumină a coborât în Mormântul Sfânt la orele 14.21. Această lumină ne îndeamnă pe toţi să umblăm ca fii ai luminii, răscumpărând vremea, căci zilele grele sunt, după cum ne spun cuvintele Scripturii".

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Drumuri mai scumpe în vacanța de Paște. Benzina standard s-a scumpit, în ultimele două săptămâni... Un preot făcător de minuni, ipoteză șoc! Când va veni sfârşitul Lumii: "Iisus se va întoarce pe Pământ"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x