Antena Căutare

Marea Britanie va fi lovită de o „bombă meteorologică”. Autoritățile au decretat stare de alertă!

Marea Britanie este sâmbătă în stare de alertă înaintea sosirii furtunii Brian, care va aduce ploi și vânturi puternice de până la 112 kilometri pe oră mai multe părți ale țării.

Marea Britanie este sâmbătă în stare de alertă înaintea sosirii furtunii Brian, care va aduce ploi și vânturi puternice de până la 112 kilometri pe oră mai multe părți ale țării.

Biroul meteorologic britanic (Met) a avertizat că furtuna ar putea provoca pe tot parcursul zilei inundații, întreruperi de energie electrică și modificări în diferite rețele de transport. Condițiile meteorologice dure au început să se simtă încă din primele ore ale zilei de sâmbătă pe coasta de vest a Irlandei.

Vremea capricioasă este cauzată de formarea unei „bombe meteorologice”, așa cum au numit-o meteorologii, deasupra Oceanului Atlantic. Se va forma o zonă de presiune scăzută, a cărei presiune centrală va scadea cu 24 de milibari în 24 de ore, un proces cunoscut și sub denumirea de „ciclogeneză explozivă”.

Met a emis o alertă cod galben de vânt, al treilea în ordinea gravității, în diferite părți ale Regatului Unit, inclusiv Țara Galilor și sudul Angliei, până în centrul țării — zona Midlands — și se preconizează că furtuna va dura până la miezul nopții. La rândul său, Agenția pentru mediu a țării a emis în total 42 de alerte cu risc de inundații și șase avertismente pentru a fi luate ''măsuri imediate'' în caz de ploaie.

Autoritățile au cerut, de asemenea, locuitorilor să stea departe de zonele de coastă și să evite să facă fotografii în aceste zone în timpul furtunii. Ben Lukey, de la Agenția pentru Mediu, a declarat sâmbătă presei că echipele de urgență sunt deja pe teren în zonele de alertă și sunt pregătite să răspundă dacă este necesar. "Îi îndemnăm pe cetățeni să rămână în locuri sigure și să evite riscurile inutile", a spus el.

Serviciile feroviare au avertizat în legătură cu riscul ca furtuna să afecteze rețeaua, ceea ce a impus restricții asupra vitezei în zonele cele mai afectate. "Copacii căzuți și alte resturi ar putea bloca temporar căile ferate și ar putea deteriora cablurile", a spus un purtător de cuvânt.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în județul Alba. ISU intervine în aceste momente... Mihai Voropchievici, secretele runelor pentru fiecare zodie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x