Antena Căutare

Martin Adler, veteran din Al Doilea Război Mondial, s-a reunit cu copiii pe care i-a salvat. Imaginile au ajuns virale

Martin Adler, un veteran american a călătorit din Italia pentru a se reîntâlni cu trei frați pe care aproape i-a împușcat, din greșeală, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Deznodământul a fost unul fericit căci bărbatul le-a salvat viața.

martin adler si doua femei care-l pupa pe obraz Galerie
Martin Adler, un veteran american a călătorit din Italia pentru a se reîntâlni cu trei frați pe care aproape i-a împușcat, din greșeală, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial | Profimediaimages.ro

În vârstă de 97 de ani, el i-a vizitat pe cei trei și a reușit să-i îmbrățișeze pe cei trei italieni pe care, în urmă cu 77 de ani, i-a confundat cu niște soldați germani.

Cei patru s-au reunit pe aeroportul din Bologna, nordul Italiei. În decembrie 2020, fiica lui Adler a spus povestea întâlnirii din timpul războiului pe o pagină de Facebook. Atunci, ea încerca să strângă fonduri pentru călătoria tatălui în Italia.

”În timp ce căutau soldații germani care se ascundeau, tatăl meu Martin Adler și John Bronsky au văzut un coș mare și închis care se mișca și făcea zgomot. Nimeni nu a ieșit după ce aceștia au strigat la ei. Tocmai în acel moment, o femeie a intrat în cameră strigând: Copii, copii, copii. S-a pus în fața mitralierei pe care o avea tatăl nostru.

Citește și: Trupa Nirvana a fost dată în judecată pentru pornografie infantilă pentru coperta albumului "Nevermind"

Apoi au ieșit trei copii frumoși din coșul acela. Au fost la doar câteva secunde distanță de o tragedie, de a lua viețile tinere, inocente. Ușurat și bucuros, tatăl meu a îmbrățișat copiii”, a povestit ea.

Cum a decurs întâlnirea dintre Martin Adler și cei trei copii

Atunci, Adler a cerut să i se facă o fotografie cu cei mici. ”Mama lor a fost de acord, dar numai după ce s-au schimbat în cele mai bune haine, cele de duminică. Timp de șaptezeci și șapte de ani, Martin a prețuit acea fotografie și s-a întrebat adesea ce mai fac”, a adăugat fiica lui pe internet.

Citește și: Charlie Russell e puștiul care nu vrea să poarte decât haine de "firmă". Părinții au cheltuit o mică avere la începerea școlii

În decembrie, fata veteranului a postat fotografia pentru a-i identifica pe cei mici. Copiii, acum adulți în toată firea, locuiesc la doar câțiva kilometri de locul în care l-au întâlnit pe soldatul Martin Adler.

Într-un interviu telefonic pentru CNN, Bruno Naldi, unul dintre copii, a descris întâlnirea recentă cu Adler ca fiind „frumoasă” și a mărturisit că s-a simțit emoționat atunci când Adler le-a dat fiecăruia o ciocolată, așa cum făceau soldații americani în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Ce trebuie să faci ca să obții bilete gratuite pentru transportul în comun. Călătorii fără bani pentru un simplu lucru, în Cluj

Valeriu Gheorghiță: „Suntem în valul patru al pandemiei”. Ce spune medicul despre varianta Delta a coronavirusului... Măștile textile vor fi interzise în școli. Anunțul făcut de ministrul Sănătății, cu puțin timp înainte de începutul de a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x