Antena Căutare

Medicii de familie vor avea teste antigen rapide, pentru a creşte capacitatea de testare. De când vor fi disponibile în cabinete

Medicii de familie vor avea teste antigen pentru a creşte posibilitatea de testare, acest tip de teste fiind uşor de folosit şi cu rezultate bune la persoanele cu simptome sugestive, potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan.

Medicii de familie vor avea teste antigen rapide, pentru a creşte capacitatea de testare. De când vor fi disponibile în cabinete
Medicii de familie vor avea teste antigen rapide, pentru a creşte capacitatea de testare. De când vor fi disponibile în cabinete | Getty

Pentru cele fără simptome, deocamdată se vor utiliza în continuare testele RT PCR.

Medicul Andreea Moldovan a vorbit, luni, într-o conferinţă de presă, despre creşterea capacităţii de testare pentru a afla adevărata dimensiune a pandemiei.

Aceasta a mai precizat că medicii de familie vor avea teste antigen rapide, dar doar cei care vor dori să se implice, potrivt news.ro.

Citește și: Raed Arafat, despre Paștele din 2021. Ce se întâmplă în România, în perioada sărbătorilor pascale

”Medicii de familie vor avea teste antigen - de săptămâna aceasta, după ce definitivăm partea legislativă. Sunt teste care au sensibilitate la persoanele cu simptome sugestive”, a declarat Andreea Moldovan.

Potrivit acesteia, la persoanele asimptomatice, rata de sensibilitate a acestor teste este mai scăzută, de aceea se merge în continuare pe testarea RT PCR.

Moldovan a făcut apel din nou la testarea în şcoli, un de există suficiente teste rapide, dar nu sunt folosite.

Citește și: Program de recuperare pentru pacienţii care au avut forme medii şi severe de COVID-19. Ce presupune

Ce este "pașaportul verde digital". Informații pe care trebuie să le știe orice cetățean român care vrea să călătorească în Europa

”Paşaportul verde digital” are menirea să le permită europenilor să călătorească în interiorul Uniunii Europene - în cazul în care îndeplinesc condiiţile sanitare necesare, relatează Euronews.

Din cauza pandemiei de coronavirus, călătoriile în Europa au fost oprite, iar indstria turismului într-o criză gravă, relatează news.ro. În acest sens, Bruxellesul urmează să-şi prezinte, miercuri, planul cu privire la turism şi sănătate, denumit ”paşaportul verde digital”.

Citește și: Program de recuperare pentru pacienţii care au avut forme medii şi severe de COVID-19. Ce presupune

Acest plan urmează să le permită europenilor să plece în vacanţă în alte state membre UE, o revendicare urgentă a sectorului turismului, odată cu apropierea sezonului estival.

"Pașaportul verde digital", o șansă pentru relansarea turismului sigur în Europa

Ideea planului este să le permită să călătorească celor care au fost vaccinaţi cu unul dintre vaccinurile aprobate de către Agenţia Euroeană a Medicamentului (EMA), dar şi persoanelor care prezintă un test negativ. Alt obiectiv al planului este ca redeschiderea turismului să fie coordonată în toate statele membre UE, în vederea evitării unor decizii asimetrice.

”Vedem că mulţi oameni vor să călătorească, dar vor să o facă totodată în mod sigur, fără să respecte reguli prea dure de carantină, spre exemplu”, declară David Reculez.

În cazul multora perspectiva unei prime călătorii post-covid prinde contur, iar alţii nu au aşteptat permisiunea. Euronews s-a întâlnit cu o turistă spaniolă, blocată la Bruxelles, la prietenul său, de când Belgia şi-a închis frontiera. Ea speră ca lucrurile să se schimbe, relatează news.ro.

”Acest plan va ajuta oamenii să călătorească, pentru că se vor simţi mai în siguranţă, mediul va fi mai propice, mai ales în ţara pe care au ales să o viziteze. Cred că e o iniţiativă bună”, apreciază tânăra.

Siguranţa este prioriatea Bruxellesului în relansarea turismului. Paşaportul este necesar, pe de altă parte, să respecte protecţia datelor şi confidenţialitatea.

Citește și: Noua stare de alertă vine cu noi modificări. Circulaţia pe timp de noapte, restricţionată mult mai devreme

”Vara se apropie cu paşi mari, iar mulţi profesionişti din turism aproape că nu mai au muniţie. Este cazul întreprinderilor, agenţiilor de voiaj, companiilor aeriene şi maritime. Vara asta trebuie să fie cea bună”, declară directorul European Travel Commission Eduardo Santander.

Turismul reprezintă aproximativ 10% din PIB-u european şi oferă locuri de muncă unui număr de 30 de milioane de oameni. Sectorul speră ca acest certificat de călătorie să fie gata până la jumătatea lui mai, pentru a salva sezonul.

Examen Bacalaureat 2021. Simularea examenului de bacalaureat, proba la Limba și literatura română. Ce subiecte au picat... Elevii vor avea vacanță de o lună de zile în perioada Paștelui, însă se modifică vacanța de vară. Câte săptămâni vor &qu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x