Antena Căutare

Medicii, prea speriati ca sa mai ia spaga dupa intrarea in vigoare a Noului Cod Rutier

Gata cu fisele medicale pentru permis date pe ochi frumosi. Nici un medic nu mai are curaj sa-si puna parafa fara sa fie sigur ca soferul vede si aude bine, ca reflexele sunt bune si ca e normal la cap. Indiferent de suma promisa, medicii nu mai au curaj sa riste. Mai ales ca la unele clinici, fisa auto e gata in doua ore.

Schimbarile din Noul Cod Rutier ii sperie si pe soferi, dar si pe medici. Nici sa dai cu tunul nu mai gasesti acum in Capitala un medic dispus sa-si puna parafa pe fisa auto, "pe ochi frumosi".

Medicii risca acum inchisoarea de la trei luni la trei ani, pentru fals in inscrisuri oficiale. In plus, un sofer care nu vede bine, de exemplu, e un pericol pentru toti ceilalti. Este de nevoie de un control amanuntit pentru ca, uneori, chiar daca totul pare in regula, se intampla ca unii sa nu distinga culorile sau sa nu vada noaptea. Este posibil ca acesta sa vada in linie dreapta, dar nu in lateral in laterale. Deci, nu are camp vizual, motiv pentru care nu are voie sa conduca.

Laura a apelat la o clinica privata din Capitala, unde fisa auto e gata in mai putin de doua ore. Fiecare consultatie dureaza 10-15 minute, iar medicii ii testeaza pacientului vederea si reflexele. Intregul examen medical a durat aprozimativ doua ore.

In mod surprinzator, e chiar mai ieftin sa faci fisa medicala "pe bune", decat sa dai spaga. Pretul fisei auto pleaca de la 110 lei, la clinicile private, si nu depaseste 200 de lei, la policlinicile de stat.

De asemenea, e bine de stiut ca pentru fisele auto aveti prioritate, asadar nu asteptati dupa pacienti. Bateti la fiecare cabinet si spuneti ca aveti fisa auto.

Din 19 ianuarie, toti soferii care vor sa isi preschimbe permisul auto trebuie sa prezinte fisa medicala, care atesta ca sunt apti de condus.

Cei trei copii din Dambovita care traiau in custi din lemn risca sa ajunga in plasament... Observator Special: Romania, tara cu cele mai multe condamnari la Curtea Europeana a Drepturilor Omului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x