Antena Căutare

Meşterul Nicu, cel mai în vârstă pălărier al Capitalei! La 88 de ani, se ține verde și lucrează ore în țir! Stela Popescu, printre clientele fidele!

Lumea îl ştie drept Meşterul Nicu. Este cel mai în vârstă pălărier al Capitalei. Un meşter care şi-a pus prima dată şorţul la 14 ani.

Lumea îl ştie drept Meşterul Nicu. Este cel mai în vârstă pălărier al Capitalei. Un meşter care şi-a pus prima dată şorţul la 14 ani.

Iar la 88 de ani încă lucrează ore în şir, în micul atelier de pe Calea Victoriei. Şi acum îi calcă pragul "oameni mari", cum îi place să le spună clienţilor.

câte pălării a întins nea Nicu la viaţa lui, nici el nu le mai ştie numărul. Deşi la snoave nu-l întrece nimeni. Memoria încă îi merge brici, la fel şi mâna. Nicolae Zdârcă se recomandă simplu. E ultimul pălărier al Bucureştilor. Meseriaşul.

Nea Nicu învârte pălării de pe la 14 ani

S-a născut în Cruşetu, Gorj, într-o familie cu 11 copii. Părinţii lui n-au avut bani de şcoli înalte.

Era doar un copil când a plecat la Bucureşti să înveţe meserie. S-a oprit la atelierul unui meşter de pe Calea Griviţei, lângă Gara de Nord. Şi-a făcut ucenicia pe o cămăruţă şi o bucată de pâine, timp de 4 ani. Dar a meritat fiecare clipă, spune bătrânul pălărier, în timp ce-i strălucesc ochii.

„Am avut destui care spuneau: Domne, n-am purtat în viaţa mea pălărie, dar nu-mi vine bine pălăria. Avea capul rotund, noi avem capul puţin oval, păi ăla nu, şi când o punea pe cap, aşa-i venea”, își amintește Nea Nicu.

Nea Nicu i-a aranjat pe toţi în mica lui prăvălie, de pe Calea Victoriei. Îl încearcă totuşi ceva regrete. Că tinerii de astăzi nu ştiu cum se poartă o pălărie. Şi că niciunul nu are răbdare să fure meserie.

Imagini grafice. Ce s-a întâmplat sub pământ în cele 11 ore în care micuțul de doi ani a luptat pentru viață!... Horoscopul zilei 27/04/2017 - Taurii vor bifa astăzi succes după succes...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x