Antena Căutare

Meteorologii anunță că vremea se menține rece! Când apar primele ninsori în toate zonele din țară?

Meteorologii estimează, pentru umătoarele luni calendaristice, o vreme rece pentru această perioadă, în timp ce cantităţile de precipitaţii se vor situa peste normele multianuale în majoritatea regiunilor, cu excepţia zonelor sudice şi sud-estice, reiese din prognoza meteo pentru lunile noiembrie și decembrie 2016.

Meteorologii estimează, pentru umătoarele luni calendaristice, o vreme rece pentru această perioadă, în timp ce cantităţile de precipitaţii se vor situa peste normele multianuale în majoritatea regiunilor, cu excepţia zonelor sudice şi sud-estice, reiese din prognoza meteo pentru lunile noiembrie și decembrie 2016.

Potrivit ANM, în noiembrie 2016, temperatura aerului va avea valori medii lunare apropiate de normă în cea mai mare parte a teritoriului, posibil mai ridicate local, în sud, sud-est şi vest. Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra în zona Transilvaniei şi Moldovei (între 0 şi 5 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Dobrogea, respectiv între 5 şi 8 grade Celsius.

În privinţa precipitaţiilor, cantităţile totale se vor încadra, în general, peste normele climatologice, stabilite ca medie multianuală lunară la 41,5 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Oltenia (până la 81 l/mp), Maramureş (77 l/mp), Crişana (63 l/mp), Banat (58 l/mp) şi Muntenia (de până la 51 l/mp).

În decembrie, temperaturile medii lunare vor fi în general apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a teritoriului. Media valorilor termice pentru luna decembrie se situează la -0,8 grade Celsius. Temperaturile medii vor fi cuprinse între -5 şi 0 grade Celsius, în Transilvania şi Moldova, între -2 şi 0 grade Celsius în Maramureş, respectiv între 0 şi 3 grade Celsius, în Dobrogea.

Pe de altă parte, precipitaţiile lunare se vor situa peste normele climatologice, cu excepţia estului, nordului şi vestului ţării, unde acestea vor apropiate de medie, stabilită prin măsurători de specialitate, la 44,8 l/mp. În zona Maramureşului, cantităţile medii de precipitaţii ar putea ajunge la 92 l/mp, în Oltenia la 87 l/mp, iar în Banat şi Crişana la 70 l/mp. În acelaşi timp, în Dobrogea estimările variază între 20 şi 40 l/mp.

Circ într-o sală de cursuri din judeţul Dâmboviţa. Înjurături între elevi și o profesoară... Ne așteaptă zile excesiv de geroase, inclusiv în luna martie! Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimul secol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x