Antena Căutare

Meteorologii anunță caniculă până la începutul lunii august! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni o vreme în general frumoasă, cu un regim al temperaturii aerului relativ constant, caracterizat prin medii regionale diurne situate între 30 și 34 de grade.

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni o vreme în general frumoasă, cu un regim al temperaturii aerului relativ constant, caracterizat prin medii regionale diurne situate între 30 și 34 de grade.

Conform prognozei întocmite de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) și citată de Agerpres, pentru perioada 25 iulie — 7 august, regimul termic va avea variații nesemnificative, vremea urmând a se menține în general călduroasă.

Astfel, temperaturile diurne se vor situa între 30 și 34 de grade, iar cele mai ridicate valori se vor înregistra pe 31 iulie și, din nou, în intervalul 5 — 7 august. Minimele nocturne se vor menține la o medie relativ constantă pe tot intervalul de prognoză, situată în jurul valorii de 18 grade.

În Dobrogea, vremea va fi călduroasă pe tot parcursul celor două săptămâni. Astfel, în primele două zile, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 30 de grade, apoi vor marca o creștere și vor ajunge la valori de 32 — 33 de grade în perioada 28 iulie — 1 august. Ulterior, regimul termic va scădea ușor, iar valorile diurne vor reveni la o medie de 30 de grade spre finalul intervalului. Temperaturile minime se vor menține la valori medii de 20 — 22 de grade pe toată durata intervalului de prognoză.

La munte, în următoarele două săptămâni, regimul termic se va menține constant, iar valorile de temperatură vor fi apropiate de normele climatologice specifice pentru sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august. Prin urmare, maximele diurne se vor situa, în medie, între 20 și 22 de grade, iar minimele nocturne vor avea valori medii de 12 — 13 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunțată în perioada 26 — 29 iulie și 1 — 3 august, când, pe arii relativ extinse, vor fi averse și izolat se pot cumula cantități de apă mai însemnate. Ploi de scurtă durată, dar în general slabe cantitativ, se vor semnala la nivel local și în celelalte zile ale intervalului de anticipație.

România s-a cutremurat din nou! Buzău, zguduit la propriu!... Dezvăluiri cutremurătoare! Doi frați au trecut prin torturi groaznice și au fost ținuți în lanțuri, în Argeș!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x