Antena Căutare

Moldova sub nămeți! Localităţi fără energie electrică şi copaci doborâţi de căderile abundente de zăpadă. Cum ne va mai surprinde vremea

Două localităţi din judeţul Botoşani erau nealimentate, vineri dimineaţă, cu energie electrică, ca urmare a unor avarii apărute la reţelele electrice pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

Două localităţi din judeţul Botoşani aunt nealimentate, vineri dimineaţă, cu energie electrică, ca urmare a unor avarii apărute la reţelele electrice pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Cristian Amarandei, avariile afectează aproximativ 530 de abonaţi din localităţile Drislea şi Cătămărăşti Deal.

Tot din cauza ninsorilor abundente, mai mulţi arbori au fost rupţi, în special în municipiul Botoşani, afectând circulaţia pe mai multe străzi şi alei. Angajaţii ISU au intervenit pentru degajarea arborilor.

Utilajele de deszăpezire lucrează la foc continuu pentru a elibera şoselele. Odată cu zăpada, au venit şi problemele în trafic. O ambulanţă din Botoşani a fost aruncată într-un şanţ, după ce a fost lovită violent de o maşină scăpată de sub control.

METEO. CUM VA FI VREMEA?

Începând cu primele ore ale zilei de vineri (09 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h, dar și pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65…70 km/h.

Mai ales pe parcursul zilei de vineri (09 februarie) intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în regiunile sudice, sud-estice și centrale, cu viteze în general de 50…55 km/h.

"În funcție de evoluția probabilă a fenomenelor meteo, ANM a emis o atenționare cod galben, fenomenele vizate fiind ninsorile însemnate cantitativ. În toate zonele de munte va ninge, iar în regiunile din nord-est, cele nordice și centrale vor predomina ninsorile

În Carpații Orientali și în nordul Moldovei, Maramureș și în estul Transilvaniei sunt așteptate cantități de precipitații ce vor atinge 15-20 l/m2 și se va depune strat nou de zăpadă. Începând cu primele ore ale zilei de vineri, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45 -55 km pe oră, dar și pe crestele montane, unde vor fi rafale de 65-70 km/h.

Pe parcursul zilei de vineri, vor fi intensificări temporare ale vântului. Vor fi și în regiunile sudice, sud-estice și centrale, cu viteze de 55-55 km/h”, a declarat meteorlogul ANM Oana Catrina.

PENSII DE STAT 2018. Cum afli simplu și rapid data pensiei anticipate, anticipate parțiale și de vârstă... Ultimul anunț al meteorologilor! Cod galben de intensificări ale vântului în două județe ale țării!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x