Antena Căutare

Nică din Humulești, mic copil pe lângă ei! Trei elevi au spart sediul unei şcoli din România, de unde au furat laptopuri, tablete, un televizor şi alte electronice

Trei copii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani au spart sediul unei şcoli din oraşul Adjud, de unde au furat laptopuri, tablete, un televizor şi alte electronice.

Trei copii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani au spart sediul unei şcoli din oraşul Adjud, de unde au furat laptopuri, tablete, un televizor şi alte electronice.

La începutul lunii, trei copii au comis un furt similar la o altă şcoală din Adjud, fiind prinşi de un jandarm în timp ce se chinuiau să care bunurile furate. Unul dintre cei trei, un minor de 14 ani, a participat la ambele furturi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, agent principal Paula Enache, luni dimineaţă, poliţiştii din Adjud au fost sesizaţi că persoane necunoscute ar fi pătruns în incinta Şcolii generale nr 3 din oraş, de unde au sustras două laptop-uri, 14 notebook-uri, o cameră video, un aparat foto, un televizor şi un dispozitiv DVR folosit la stocarea imaginilor video. Ca mod de operare, hoţii au forţat geamurile claselor până au reuşit să intre.

În urma cercetărilor, la orele după amiezii, poliţiştii au stabilit că principalii bănuiţi de săvârşirea faptei sunt trei minori cu vârste între 13-15 ani, toţi din municipiul Adjud.

Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 50%, iar cercetările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a comis fapta.

În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.

Unul dintre cei trei minori a participat la o spargere similară la începutul lunii mai. Atunci, trei minori au spart sediul şcolii generale nr. 1 din Adjud, de unde au furat un televizor, monitoare şi camere de supraveghere.

Cei trei copii, cu vârste cuprinse între 13 şi 14 ani, au fost prinşi noaptea în timp ce cărau mai multe produse electronice. Ei au fost observaţi de un jandarm aflat în timpul liber, căruia i s-a părut suspect faptul că adolescenţii cărau mai multe monitoare. Jandarmul i-a oprit pe cei trei minori, iar când şi-a dat seama că bunurile pe care aceştia le transportau sunt furate a solicitat sprijinul echipajului de intervenţie al Jandarmeriei Vrancea, aflat în serviciu.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei trei minori, toţi din Adjud, tocmai spărseseră Şcoala Generală nr. 1 din oraş, de unde au furat tot ce au găsit. Asupra celor trei au fost găsite un televizor cu diagonala de 100 centimetri, două monitoare, două camere de supraveghere video, un router wireless şi un fileu pentru masă de tenis.

”Jandarmii, împreună cu cei trei tineri, s-au deplasat la Şcoala Generală nr. 1 din municipiul Adjud pentru a verifica starea de fapt a celor precizate de către aceştia. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au observat cum uşa din spatele şcolii este deschisă, existând indicii că acele bunuri au fost sustrase din şcoală”, au precizat, duminică, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vrancea.

Cei trei minori suspectaţi de furt calificat au fost predaţi atunci Poliţiei Adjud.

Ce faci vineri, pe 26 mai? Vremurile de altădată ale Micului Paris prind viață. Unde? La Balul Bucureștiului Interbelic,... Miercuri ai de gând să-ți lași umbrela acasă? Meteorologii te sfătuiesc să NU faci asta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x