Antena Căutare

Noiembrie 2018. Câte mai e până la Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului

Noiembrie 2018. Câte mai e până la Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului. Până la Zilele Sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului, evenimentul central al anului 2018, au mai rămas doar câteva zile, află mai multe detalii din articolul a1.ro

Noiembrie 2018. Câte mai e până la Sfințirea Catedralei Mântuirii Neamului Galerie
Catedrala Mântuirii Neamului | basilica.ro

Perioada 25-30 noiembrie reprezintă “Zilele Sfințirii Catedralei”. Acest eveniment este cel mai important din acest an bisericesc. Anul 2018 este an omagial al unității de credință și de neam, dar totodată și an comemorativ al făuritorilor Marii Unirii din 1918 în Patriarhia Română.

Patriarhia Română marchează într-un mod deosebit sfințirea protectului național, Catedrala Mântuirii Neamului, organizând manifestări liturgice, culturale și duhovnicești. Mai mult decât atât, cu ocazia sărbătoririi “Zilelelor Sfințirii Catedralei” vor avea loc și alte evenimente ce vor fi dedicate împlinirii celor 100 de ani de la Marea Unire.

Clopotul Mare al Catedralei Naționale a fost ridicat și așezat în turnul clopotniță marți, 4 septembrie 2018. Procedura a fost una destul de grea, având în vedere faptul că acest clopot are o greutate de peste 25 de tone cu o înălțime și un diametru de aproximativ 3 metri.

Clopotul mare este acum la o înălțime de peste 60 metri, fiind ridicat cu o macara specială și așezat în camera clopotelor, unde va fi montat împreună cu celelalte clopote în perioada următoare. Clopotele Catedralei Naţionale au fost realizate la fabrica Grass­mayr din Innsbruck, Austria şi au o garanție de 15 ani, respectiv o viață apreciată la peste 400 ani.

Slujba de sfințire a Catedralei Naționale are loc pe 25 noiembrie și va fi oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului. Apoi credincioșii se vor putea închina în altarul Catedralei Mântuirii Neamului, ridicat în cinstea eroilor români din toate timpurile.

Încă un motiv de pelerinaj la București îl constituie cinstirea moaștelor Sfântului Apostol Andrei. Mitropolitul Hrisostom de Patra din Grecia va aduce la București Cinstita mână a Sf. Ap. Andrei, ocrotitorul Catedralei Mântuirii Neamului, cu prilejul sfințirii lăcașului de cult.

După momentul sfințirii acestui lăcaș de cult, Patriarhul Teofil al Ierusalimului va sosi în România pentru a sluji la primul hram, de sărbătoarea Sfântul Apostol AndreI, Ocrotitorul României. Lucrările de construire a Catedralei Mânturii Neamului nu sunt încă terminate. Cu toate acestea, sfințirea lăcașului de cult reprezintă finalizarea lucrărilor la roșu.

La împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire este pusă în fapt ideea unei Catedrale Naționale ce datează dinainte de 1884, când Regele Carol I a promulgat Legea Bisericii Catedrale, lege niciodată abrogată.

Tineri pelerini din toate colțurile țării sunt invitați de către Patriarhul Daniel la slujba de sfințire a lăcașului de cult.

Sursă foto: basilica.ro, cotidianul.ro

Descoperire șocantă! Cadavru găsit în toaleta unui cimitir din Buzău... Probleme serioase în învățământ! Zeci de cadre didactice au fost duse la audieri. Ce făceau pentru a avansa în carieră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x