Antena Căutare

Noul an şcolar 2018-2019 vine cu schimbări mari! E OFICIAL! Se scurtează vacanţa de vară: Data finală când începe școala

Una caldă, alta rece! Aşa sunt veştile pentru elevi, legate de structura noului an şcolar. Vacanţa de vară va fi mai scurtă cu o săptămână, dar cei mici se vor bucura, în schimb, de încă şapte zile fără şcoală iarna.

Una caldă, alta rece! Aşa sunt veştile pentru elevi, legate de structura noului an şcolar. Vacanţa de vară va fi mai scurtă cu o săptămână, dar cei mici se vor bucura, în schimb, de încă şapte zile fără şcoală iarna.

Noul an şcolar va începe pe 10 septembrie. Acum două săptămâni, ministrul Educaţiei anunţa că anul şcolar ar putea începe pe 17 septembrie. 30 de mii de copii şi părinţi şi-ar fi exprimat această dorinţă într-un chestionar online.

Astăzi, după o discuţie cu reprezentanţii lor oficiali, s-a luat o altă decizie. Şcoala va începe cu o săptămână mai devreme, aproape la fel ca anul trecut. Tot la rugămintea elevilor si părinţilor, spun autorităţile. Cei mari şi-au dorit o săptămână în plus pentru studiu.

Cei mici au preferat să înceapă şcoala mai devreme, astfel încât să poată avea o vacanţă de iarnă mai lungă. În loc de două, vor fi trei săptămîni fără şcoală. La fel cum a fost şi în acest an - un experiment pe care elevii l-au considerat unul reuşit.

Altfel, primul clopoţel ar fi sunat, cel mai probabil, pe 17 septembrie. Ar fi fost mai usor pentru angajaţii din sistemul de învăţământ, care au multe probleme de rezolvat la sfârşitul verii.

Părinţii au profitat de prima lor întâlnire cu noul ministru al Educaţiei şi i-au adus la cunoştinţă si alte probleme care îi dor. În primul rând, i-au spus că e nevoie şcolile să fie păzite, fără exceptie. Îşi doresc şi un cod de etică pentru profesori. Dar şi ca dascălii să nu mai aibă voie să facă meditaţii cu elevii cărora le predau şi la clasă.

Noi amenzi, de până la 1500 de lei, pentru românii care stau la bloc: La ce ai interzis, chiar dacă ești la tine acasă!... Structura anului şcolar 2018 - 2019. Noi schimbări pentru elevi: Școala va începe mai devreme, iar vacanțele se măresc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x