Antena Căutare

Noul proiect al Ministerului de Interne: Închisoare pe viață pentru cel care ucide polițiști sau jandarmi!

Una dintre modificările legislative propuse de Ministerul de Interne este uan dură care stipulează ”Închisoare pe viață pentru cel care ucide polițiști sau jandarmi!

Una dintre modificările legislative propuse de Ministerul de Interne este uan dură care stipulează ”Închisoare pe viață pentru cel care ucide polițiști sau jandarmi!

Proiectul mai prevede ca cei care înjură sau fac semne obscene unui om al legii să facă închisoare. Această propunere este, însă, contestată pentru că ar aduce atingere... libertăţii de exprimare!

Pentru astfel de situații sunt prevăzute o parte din modificările din proiectul de lege, propuse de Ministerul de Interne. În prezent, cei care l-au împiedicat pe polițist să își facă datoria, nu pot fi pedepsiți. Cu excepția celui care l-a lovit pe agent. Lucrurile se vor schimba și astfel de fapte vor putea fi pedepsite chiar şi cu închisoarea.

"Fapta devine infracțiune numai dacă persoana continuă această acțiune după ce a fost avertizată de polițist. Avertizarea constă în faptul că polițistul îi pune în vedere că acțiunea este ilegală și continuarea ei atrage răspunderea penală. Pedeapsa propusă este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă". (sursa: MAI)

Închisoare între 1-3 luni riscă și cei care înjură sau fac gesturi obscene la adresa unui polițist. Numai că această propunere are opozanți.

Fostul şef al Casei Regale propune canonizarea regelui Mihai! Regele Mihai I va deveni Sfântul Mihai I?... Ninsori la munte şi ploi în toată țara! Se anunţă rafale de vânt care vor atinge 50 - 70 de kilometri la oră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x