Antena Căutare

Nu-ți mai poți plăti ratele pentru "Prima Casă"? Stai liniștit! De acum, nu te mai dă nimeni afară din locuință

Cei care au cumpărat o locuinţă pe credit prin programul "Prima Casă" şi ajung în situaţia de a fi executaţi silit pentru că nu şi mai pot plăti ratele nu vor fi daţi afară din case.

Cei care au cumpărat o locuinţă pe credit prin programul "Prima Casă" şi ajung în situaţia de a fi executaţi silit pentru că nu şi mai pot plăti ratele nu vor fi daţi afară din case.

Statul le va cumpăra casa, iar oamenii vor putea sta cu chirie şi vor avea dreptul să o cumpere apoi, din nou, de la stat, scrie economica.net.

În 15 zile de la momentul în care clientul băncii a ajus să primească somaţie de executare silit, el îşi poate manifesta dorinţa de a rămâne, cu chirie, în locuinţa pentru care a ajuns să nu mai poată plăti ratele. În această situaţie, ANAF, cea care execută silit locuinţele pentru care statul a garantat creditele care au ajuns să nu mai poată fi plătite, opreşte executarea silită şi vinde casa către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

ANL va fi obligată să cumpere locuinţa la un preţ egal cu valoarea soldului creditului rămas de achitat de cel care nu îşi mai poate plăti ratele.

După acest pas, fostul proprietar va încheia un contract de închiriere, timp de cinci ani, şi va plăti chirie către ANL, valoarea chiriei urmând să fie stabilită, anual, de Guvern, prin Hotărâre. După ce trec cei cinci ani, fostul proprietar are drept de preeemţiune la cumpărarea casei de la stat, la preţul la care ANL a cumpărat-o în trecut de la el, ajustat cu rata inflaţiei.

Medicul de pe ambulanță i-a luat orice șansă de supraviețuire! Amănunte dureroase ies la iveală din dosarul morţii fotba... Imagini șocante din era civilizației! O femeie şi-a legat soțul cu lanțuri de prispa casei și i-a pus lacăt la gât ca să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x