Antena Căutare

O adolescentă de 15 ani, în ULTIMUL STADIU din jocul morții, salvată în ultimul moment de polițiști: „Astăzi voi muri. Am făcut tot ce mi-a cerut administratorul!”

Jocul rusesc "Blue Whale/ Balena Albastră", devenit cunoscut și în rândul adolescenților români, reprezintă o adevărată capcană pentru cei naivi, teribiliști sau, pur și simplu, curioși. 

Jocul rusesc "Blue Whale/ Balena Albastră", devenit cunoscut și în rândul adolescenților români, reprezintă o adevărată capcană pentru cei naivi, teribiliști sau, pur și simplu, curioși.

De acest lucru avea să se convingă și o adolescentă din Republica Moldova care s-a lăsat „ispitită” de „jocul morții”. Fata de 15 ani a fost salvată în ultima clipă de un poliţist. Ea intenționa să se arunce de pe viaductul care leagă sectorul Centru de Botanica al Chișinăului, iar agentul a reuşit să o prindă din spate.

"Astăzi voi muri. Am făcut tot ce mi-a cerut administratorul. Iată! Cred că mă caută pe mine. Mă duc pe pod, trebuie să fac asta. Vă iubesc, iertați-mă. Administratorul m-a ameninţat. Eu am vrut să părăsesc acest joc, dar nu am putut. El m-a ameninţat că îmi va ucide familia şi pe mine", a spus minora.

Fata a vrut să părăsească jocul, dar administratorul a ameninţat-o cu moartea.

"A oprit-o la câţiva paşi de pod. Era foarte aproape. Este vorba de câteva secunde sau minute, când fata era deja gata să se sinucidă. Au fost întreprinse toate măsurile necesare pentru salvarea vieţii acestei adolescente", a declarat şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Ce este „Balena Albastră”?

Jocul rusesc "Blue Whale" circulă în special în ţările care folosesc limbi slavice. El are 50 de niveluri şi presupune îndeplinirea de către participant a unor sarcini pe care le primeşte de la un "custode" sau "mentor". După intrarea în joc, mentorul distribuie participantului sarcini, iar ulterior acesta trebuie să facă dovada că le-a îndeplinit prin trimiterea de fotografii sau filmuleţe.

Sarcinile, trasate pe parcursul a 50 de zile, se referă la automutilare, ascultarea unor melodii cu mesaje suicidale, trezirea în mod sistematic la ora 04:20, vizionarea de filme sau videoclipuri de groază, escaladarea unor clădiri înalte, poduri, izolare de societate.

”Balena albastră”, jocul care împinge tinerii spre sinucidere. Sfaturile psihologului pentru părinţii... Oficial. Prima victimă din România a jocului „Balena albastră”! O fată de 19 a picat în capcană!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x