Antena Căutare

Talentul românilor nu are limite Oana, tânăra premiată de Unesco, s-a întors în țară deși avea oferte din toată lumea

Talent, imaginaţie şi multă determinare! Sunt calităţile unei arhitecte din Gorj, care a învăţat să lucreze cu tot felul de materiale: de la lut, până la bambus sau lemn.

Talent, imaginaţie şi multă determinare! Sunt calităţile unei arhitecte din Gorj, care a învăţat să lucreze cu tot felul de materiale: de la lut, până la bambus sau lemn. S-a specializat în Olanda şi tot acolo a înţeles că poate face orice, de la design de interior până la obiecte de artă. A lucrat şi în Sri Lanka, cu meşterii locali, şi a fost premiată de Unesco.

Acum, a decis să revină în ţară şi, pentru că ţine la tradiţie, a decis să pună în valoare un material pe cât de simplu, pe atât de versatil.

Oana Tudose are 31 de ani. Spirit creativ, a plecat din România acum opt ani, pentru că meseria ei, arhitect de interior, nu era recunoscută pe atunci. A ales să-şi continue studiile în Rotterdam şi de acolo a început totul.

În timpul masterului a dezvoltat o tehnică nouă prin care amestecă gipsul cu nisipul. A creat astfel nişte cărămizi speciale şi a participat cu acest proiect la o acţiune de salvare a păsărilor.

Cel mai interesant proiect la care a lucrat a durat patru ani şi s-a desfăşurat în Sri Lanka: o staţiune ecologică ce promova ideea de camping de lux.

Când s-a simţit pregătită, s-a întors în ţară. Acum, după modelul olandezilor, Oana vrea să realizeze produse noi din materiale reciclate. Cum ar fi lâna, pe care o găsim la noi din belşug.

Tânăr de 16 ani, mort în accident de mașină. La volan se afla prietenul său de 20 de ani!... Să scape de noroiul din faţa blocului, un craiovean a pavat aleea cu dopuri de sticlă, în loc de asfalt. Toți trecătorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x