Antena Căutare

(P) Alegerea ușilor de interior – un pas esențial pentru amenajarea casei

Amenajarea unei case sau a unui apartament nu poate fi completă fără alegerea și, implicit, amplasarea ușilor de interior. Acestea trebuie alese cu mare grijă, ținând cont de utilitate, design și calitate.

Usi de interior
Alegerea ușilor de interior – un pas esențial pentru amenajarea casei

Elementele de decor pot fi schimbate cu ușurință, motiv pentru care trebuie pus mare preț pe tipul ușilor, tâmplărie și parchet, întrucât acestea sunt mai greu de înlocuit. Procesul de alegere a ușilor poate fi dificil de cele mai multe ori, pentru că există o mare diversitate de produse de acest tip.

De aceea, trebuie să se țină cont de câteva aspecte importante atunci când se achiziționează uși interior.

Designul camerei

Stilul ușii trebuie să fie în strânsă legătură cu decorul camerei, dar și cu dimensiunile sale. Spre exemplu, ușile de dimensiuni mari, masive care au incluse o mulțime de elemente decorative vor da o senzație de sufocare, iar din punct de vedere vizual, spațiul va fi limitat.

Este recomandat ca ușile să se potrivească cu designul casei. Se pot alege culori diferite de restul elementelor decorative sau se pot alege nuanțe deschise, care să pună în valoare ușile.

Dimensiunea ușii

De obicei, înălțimea ușii este determinată de grosimea pardoselii. Dacă nu se măsoară corespunzător, va fi necesară tăierea unei porțiuni din ușile alese. În majoritatea cazurilor, dimensiunile ușilor sunt standard, însă se pot alege și alte modele, realizate la comandă, în funcție de mărimile și designul dorit. Mărimile standard sunt de 2060 mm pentru înălțime, 700 și 1000 mm lățime, iar pentru grosimea zidului este vorba de minimum 80 mm.

Materialul

Un alt factor extrem de important în ceea ce privește alegerea ușilor constă în alegerea materialului. Acesta reflectă, în cele mai multe cazuri, calitatea produsului.

Este recomandată alegerea unor materiale cu grad ridicat de durabilitate, cum sunt lemnul, sticla, sau MDF-ul. Ușile din lemn și MDF sunt cele mai căutate, deoarece au o rată de rezistență foarte ridicată, iar izolația fonică și termică sporesc confortul utilizatorilor.

Culoarea

Este nevoie să se acorde atenție paletei de culori din interiorul încăperilor. Culorile închise, precum negrul sau castaniul, sunt ideale pentru camerele spațioase. Acestea se îmbină perfect într-un ambient cald.

Pentru uși nu este necesară alegerea unei culori identice cu cea a gresieei sau a parchetului. Acestea trebuie să păstreze aceleși tonuri cromatice, însă nu să semene izbitor de mult cu nuanțele pardoselii sau gresiei. De asemenea, pentru spațiile restrânse, sunt potrivite ușile în culori deschise.

Finisajele alese

În ceea ce privește finisajele, acestea trebuie să fie în strânsă legătură cu restul amenajării încăperii. Ușile albe sunt ideale pentru camerele cu pardoseală deschisă la culoare, în nuanțe calde și naturale. Cei care aleg un parchet în nuanțe de roșcat sau castaniu sunt sfătuiți să aleagă uși de interior de culori asemănătoare cu cele menționate anterior. Totodată, trebuie să se țină cont și de culorile pereților și mobilierului, pentru ca ușile să fie complementare cu acestea.

Ținând cont de sfaturile menționate atunci când se aleg ușile de interior, întreaga locuință va avea un aspect plăcut și rafinat.

De ce nu au mers Facebook, Instagram, WhatsApp și Messenger atâta ore, în toată lumea. Explicația companiei... Rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit pragul de 10 cazuri la mia de locuitori în București. Ce restricții sunt în v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x