Antena Căutare

(P) Poți face mișcare oriunde, atunci când ai echipamentul necesar!

O minte sănătoasă într-un corp sănătos pot realiza multe, iar fiecare dintre noi este conștient de cât de benefic poate fi să folosești banda de alergat sau bicicleta de cycling.

(P) Poți face mișcare oriunde, atunci când ai echipamentul necesar!
Bicicletă sport

O minte sănătoasă într-un corp sănătos pot realiza multe, iar fiecare dintre noi este conștient de cât de benefic poate fi să folosești banda de alergat sau bicicleta de cycling. A-ți lucra corpul înseamnă să ai o dezvoltare armonioasă nu doar la nivel fizic, ci și mental. Este demonstrat din punct de vedere științific că persoanele care participă la activități sportive au o rata de succes mai mare în a-și atinge obiectivele și sunt mai pozitive în general. Banda de alergare devine un aliat de încredere pentru persoanele care lucrează multe ore în fata calculatorului, dar și pentru cei care nu au acces la parcuri sau săli de fitness.

Exercițiul fizic se află acum pe lista priorităților noastre, deoarece știm că activitatea fizică poate fi un aliat valoros pentru a preveni multe boli și pentru a ne face corpul mai puternic și mai rezistent, diminuând factori de risc precum obezitatea, diabetul, hipertensiunea și bolile cardiovasculare.

Antrenamentele de cycling oferă multe dintre aceleași beneficii ca și alte tipuri de exerciții aerobice, inclusiv îmbunătățirea dispoziției mentale, promovarea sănătății creierului și antrenarea unei inimi mai sănătoase.

Anumite forme de cardio - cum ar fi alergarea, săritura cu coarda sau orice formă de sport cu impact ridicat - pot pune mult stres pe articulații. Aceasta poate fi o problemă dacă ai accidentări sau starea de sănătate necesită evitarea exercițiilor cu impact ridicat. În cazul acesta, poți introduce în antrenamentele tale cu mult succes rutina de cycling.

La fel ca alte forme de exerciții aerobice, antrenamentele de cycling oferă, de asemenea, beneficii cardiovasculare semnificative, deoarece poți lucra cu o gamă atât de largă de intensități - de la intensitate mică până la intensitate mare - îți poți îmbunătăți în mod semnificativ condiția fizică. Poți să îți reglezi intensitatea, fie reducând sau crescând rezistența, fie pedalând mai repede sau încetinind. Cyclingul este un antrenament excelent pentru începători, deoarece poți regla cu ușurință intensitatea și poți lucra în propriul ritm.

Ce reguli este bine să adopți atunci când folosești banda de alergat?

  • Dacă ești începător, impune-ți un ritm lejer, pe care îl poți menține cu ușurință. Pe măsură ce obosești, poți descrește viteza sau înclinația.
  • Aleargă sau mergi pe bandă fără te ții de manere, pentru că susținerea poate crea o mișcare de rotație care nu are loc în mod natural. Iar dacă nu poți continua sa alergi fără sa te sprijini, este un semn ca trebuie să încetinești ritmul.
  • Folosește cifrele de pe aparat doar ca barometru al progresului.
  • Schimbă ritmul și înclinația benzii pe parcursul unui antrenament. Alergatul rapid pe plan drept și cel lent pe unul înclinat îți îmbunătățesc forța, rezistența și condiția fizică generala, simulând un antrenament în aer liber.
  • Fii atent la efortul depus, mai degrabă decât la ritm. Dacă te uiți în permanență la cifre, mai degrabă te vei stresa, decât sa obții rezultate mai bune. Încearcă sa fii atent la indiciile date de propriul corp.
  • Alege o înclinație ușoară. Cercetările au dovedit că o pantă de 1% a benzii de alergat reflectă mai bine consumul de energie și simulează mai precis alergatul în aer liber. Pe de alta parte, o înclinație de peste 7% este de evitat pentru că pune prea multă presiune pe coloană, șolduri și glezne.
  • Nu sări peste încălzire și nu te opri brusc.
  • Nu privi în jos și nu te înclina prea mult în față cand alergi, ci ține-ți corpul relaxat și fii atent la felul în care pășești.
Când se trece la ora de vară 2021. Cum trebuie să ne setăm ceasurile... Noi modificări ale structurii anului școlar. Sorin Cîmpeanu renunță la propunerile criticate. Ce se întâmplă cu vacanța ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x