Antena Căutare

Panică în România! Un cutremur puternic s-a produs în Vrancea! S-a simţit şi în Bucureşti

Un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă seară, în Vrancea, în jurul orei 21:14.

Un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă seară, în Vrancea, în jurul orei 21:14.


Seismul s-a petrecut la o adâncime de 39 de kilometri şi s-a simţit destul de puternic şi în Bucureşti. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt: Mărăşeşti (şase kilometri), Tecuci (22 kilometri) şi Focşani (21 de kilometri), Adjud (25 de kilometri) şi Oneşti (51 de kilometri), potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

"De regulă, în această zonă seismică avem cutremure de adâncimi de 90 până la 140 de kilometri. Cel de sâmbătă seară a fost la adâncimea de 40 de kilometri şi din acest motiv a fost resimţit relativ puternic", a explicat directorul general al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta în România. În 2013, pe 6 octombrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter.

Şefa DIICOT, Alina Bica, a fost ARESTATĂ în dosarul despăgubirii de la ANRP... Informaţii foarte utile pentru noi toţi! Secretarul de stat Raed Arafat explică tot ce trebuie să faci în caz de cutremu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x