Antena Căutare

Parlamentarii au decis. Ce se va întâmpla cu indemnizaţia lunară pentru creșterea copilului în 2018

Parlamentul României a luat o decizie importantă în legătură cu indemnizația lunară pentru creșterea copiilor.  Este vorba despre OUG 55/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 111/2010 privind concediul și indemnizația pe care o primesc mamele.

Parlamentul României a luat o decizie importantă în legătură cu indemnizația lunară pentru creșterea copiilor. Este vorba despre OUG 55/2017 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 111/2010 privind concediul și indemnizația pe care o primesc mamele.

S-a stabilit astfel un plafon maxim al cuantumului indemnizației la 8,500 de lei, luându-se ca model cel mai mare cuantum aplicat în statele membre ale Uniunii Europene.

Se menține și în 2018 actualul mod de stabilire a dreptului, precum și a cuantumului minim al indemnizației de 85% din salariul minim brut garantat în plată.

178 de deputați au votat pentru, iar 94 împotrivă, in timp ce opt parlamentari s-au abținut de la vot. Proiectul de act normativ reglementează dată la care se aplică prevederile propuse.

Așadar, indemnizația pentru creșterea copilului se acordă în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului și nu poate fi mai mică de 85% din salariul brut.

Părinții își trimit copiii sănătoși, la școală, și îi iau bolnavi! 50 de elevi au ajuns la spital, cu dureri de burtă şi... Ce se va întâmpla cu salariile angajaților din domeniul IT: "Pentru această categorie vom da o ordonanţă"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x