Antena Căutare

Penele de curent sunt la ordinea zilei în unele localități. Ce soluții există

Penele de curent determină anual mii de reclamații la distribuitorii de energie. Pentru că soluțiile de la aceștia întârzie să apară, rezolvarea depinde de fiecare dintre noi.

O mulțime de localități din România se confruntă cu pene regulate de curent. Cablurile vechi și instalațiile care nu mai fac față numărului mare de gospodării racordate la ele, un consum mai crescut de electricitate - sunt doar câteva dintre motivele variațiilor sau întreruperilor curentului electric. Penele de curent nu sunt doar neplăcute, ci pot provoca și defecțiuni la nivelul electronicelor. Iată ce soluții ai la dispoziție, pentru ca penele de curent să nu te afecteze:

Apelează la surse alternative de energie

Una dintre soluțiile care te scapă de problema penelor de curent este utilizarea unor surse de curent alternative performante, cum sunt generatoarele, de pildă. Astfel de dispozitive reduc dependența de distribuitorii de electricitate, fiind concepute atât pentru uz casnic, cât și profesional.

Deși este o opțiune pe care merită să o iei în considerare, este important să știi în ce măsură aceasta este potrivită nevoilor tale. Pe piață se găsesc mai multe tipuri de generatoare precum cele electrice, pe combustibil, fixe sau mobile. Cele fixe pot fi principala sursă de curent electric dintr-o gospodărie, pe când cele mobile sunt mai utile în situații de urgență, putând fi transportate. Este recomandat să apelezi la consiliere de specialitate înainte de luarea unei decizii, deoarece puterea generatoarelor diferă și trebuie să fie în conformitate cu nevoile tale specifice.

Totodată, informează-te cu privire la funcțiile și modul de funcționare a acestor surse de curent. Este important să respecți recomandările și instrucțiunile producătorului, care îți vor garanta folosirea în siguranță a aparatului.

Ia-ți măsuri de prevenție pentru a-ți proteja electronicele în cazul unei pene de curent

În cazul în care nu dorești să optezi pentru o sursă de curent electric alternativă, sau nu te-ai hotărât încă pentru un anumit produs, este important să știi că există câteva măsuri de prevenție pe care este bine să le ai în vedere.

Pentru a evita defectarea aparatelor electrice din cauza penelor de curent, folosește dispozitive cu rol de protecție a acestora. Optează pentru prelungitoare cu protecție la supratensiune, sau pentru UPS-uri. Acestea din urmă sunt surse neîntreruptibile de tensiune, care asigură continuitatea alimentării electrice. Ele se conectează pe de o parte la rețeaua electrică, iar pe cealaltă parte la dispozitivul care necesită protecție.

De asemenea, amintește-ți să scoți din priză aparatele electrice atunci când pleci de acasă. Deși legea prevede ca furnizorul de energie electrică să acorde despăgubiri în cazul unor defecțiuni cauzate de întreruperile sau fluctuațiile curentului, procedurile sunt de cele mai multe ori greoaie. Acestea implică mai multe etape, care se pot întinde pe perioade destul de lungi de timp.

Astăzi, echipamentele electrice au ajuns să fie o necesitate, elemente indispensabile atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Implicit, accesul permanent la energia electrică a devenit absolut necesar, așa că este mereu de preferat să ai o sursă altenativă când vine vorba despre asta.

Astăzi începe Postul Sfinţilor Petru şi Pavel! De ce se împart săracilor în această zi colaci, lumânări și mere. TRADI... Imagini exclusive de la locul prăbușirii avionului de la Constanța...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x