Antena Căutare

Pipote de pui, retrase de pe piață, după ce au fost contaminate cu Salmonella. Ce trebuie să știe consumatorii

ANSVSA a anunțat că un lot de pipote de pui a fost retras de la comercializare, după ce specialiștii în domeniu au identificat infectarea cu Salmonella

Coș de cumpărături, în supermarket Galerie
Un lot de pipote de pui a fost retras de la comercializare | Shutterstock

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat retragerea de la comercializare a unui produs vândut într-un supermarket cunoscut și a transmis datele de identificare ale lotului contaminat. ANSVSA a anunțat rechemarea de la consumatori a alimentului.

Consumatorii care au cumpărat acest produs sunt sfătuiți să-l aducă înapoi la magazin și vor primi banii înapoi, fără să prezinte bonul fiscal.

Citește și: Toxiinfecția alimentară cu Salmonella. Cum o recunoști și care este tratamentul

ANSVSA a descris lotul de pipote retras de la comercializare

„Vă informăm că societatea COPANEX S.R.L. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului "PIPOTE PUI 500G ", ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare Lot/DLC: 080921 / 15.06.2022”, a transmis, miercuri, ANSVSA, potrivit news.ro.

Salmonella poate provoca afecţiuni grave intestinale sau stomacale (salmoneloza).

Este recomandat ca persoanele care au cumpărat produse din lotul de pipote descris de ANSVSA să nu consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au achiziționat

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Citește și: Ciulama de pipote cu mamaliguță. O mâncare oltenească, ca la bunica acasă

Simptomele infecției cu Salmonella

Semnele și simptomele infecției cu Salmonella durează, de obicei, între 4 și 7 zile, deși ar putea să treacă chiar câteva luni până când intestinele să își revină de fapt la normal după aceea.

Citește și: Cum arată bărbatul care are o dietă bazată pe carne crudă. Medicii spun că e în pericol de a contacta salmonella

Majoritatea oamenilor suferă de o formă blândă de toxiinfecție alimentară ce poate dura de la câteva ore la câteva zile. Există totuși și cazuri în care spitalizarea e necesară, apărând complicații pe o perioadă îndelungată.

Simptomele intoxicației alimentare cu Salmonella includ:

  • febră și frisoane;
  • dureri de cap;
  • episoade diareice, dintre care unele pot conține diaree cu sânge;
  • greață și vărsături;
  • dureri abdominale severe și crampe.

În cazuri rare, toxiinfecția alimentară cu Salmonella poate duce la agravarea stării de sănătate a unei persoane, implicând deshidratarea.

Intoxicația alimentară cu Salmonella poate să declanșeze complicații grave la persoanele cu un sistem imunitar slăbit, din cauza diverselor boli cum ar fi HIV/SIDA, cancer, diabet sau care urmează tratamente cu diverse medicamente, steroizi sau chimioterapie.

Recent, un tip de tobă a fost retras de pe piață, după ce a fost descoperită cu bacteria Listeria.

Vara trecută, mai multe tipuri de înghețate au fost retrase de la comercializare.

(P) 74% dintre români cred că și-ar găsi job în 1 - 3 luni... (P) Topul celor mai romantice flori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x