Antena Căutare

Poeta Nina Cassian a murit

Poeta Nina Cassian a murit marţi, la vârsta de 89 de ani, la New York, scrie Mediafax.

Poeta Nina Cassian a murit marţi, la vârsta de 89 de ani, la New York, scrie Mediafax.

Anunţul a fost făcut de familia scriitoarei.

Nina Cassian, născută Renne Annie Cassian, la 27 noiembrie 1924, în Galaţi, a fost o fiica unui traducător cunoscut de origine evreiască, I. Cassian-Mătăsaru. A frecventat cercuri intelectuale de stânga încă de la 16 ani, iar sub îndemnul lui Tudor Arghezi şi lui Ion Barbu a publicat primul volum de versuri intitulat "La scara 1/1", în 1947.

În urma unor atacuri ideologice lansate de ziarul Scânteia, Nina Cassian începe să scrie versuri proletcultiste, însă fără a abandona poezia autentică. În 1969, a primit premiul Uniunii Scriitorilor din România.

De-a lungul vieţii, a publicat peste 50 de volume de poezie, eseuri şi proză, printre care şi literatură pentru copii şi traduceri.

În 1985, a plecat în Statele Unite ca profesor invitat la New York University. Decide să nu se mai întoarcă în România, stabilindu-şi domiciliul la New York.

Simona Gherghe, mereu o apariție încântătoare! Iată cum arăta acum 12 ani, la debutul în Antena 1!... COD GALBEN de ploi şi ninsori! Vezi care sunt zonele afectate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x