Antena Căutare

Polițele RCA, sărăcesc buzunarul românilor, de la o zi la alta! Cât de mult s-au mărit tarifele și ce ne ascund autoritățile

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), una dintre cele mai importante organizaţii ale transportatorilor rutieri, susţine, într-un comunicat transmis joi către News.ro, că asigurările obligatorii de răspundere civilă auto (RCA) au început din nou să se scumpească de două săptămâni.

De asemenea, acuză Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) că ascunde publicului un raport de audit care ar arăta că asigurătorii au majorat în mod nejustificat preţurile poliţelor.

În 26 mai, ASF a anunţat că prima medie RCA pe segmentul autoutilitarelor şi autocamioanelor a stagnat în aprilie, dar a rămas cu 53% mai mare, în medie, faţă de iunie 2015.

"Preţurile au început să crească din nou. (...) De două săptămâni au început să crească din nou tarifele RCA şi astfel ajungem unde am spus noi", a declarat preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, citat în comunicat.

Transportatorii au ameninţat de mai multe ori că vor organiza proteste la nivel naţional din cauza nemulţumirilor generate de scumpirea poliţelor RCA şi de unele prevederi existente în proiectul legii RCA.

Ultima nemulţumire este legată de prevederile unui raport de audit, numit Milliman, care ar demonstra că acuzaţiile transportatorilor sunt reale.

"ASF a plătit o firmă mare de audit şi s-a făcut un raport, dar acest raport nu ne-a fost prezentat nici nouă, transportatorilor, nici publicului larg. Am aflat, pe surse, că dl. Mişu Negriţoiu i-a chemat pe asiguratori şi le-a spus că raportul nu le este favorabil, de aceea nu s-a dat publicităţii", a mai spus Ştefănescu.

Reprezentanţii transportatorilor sunt dezamăgiţi că noua lege RCA, discutată în ultimele luni, nu va fi votată în această sesiune de către parlamentari, care nu o consideră o prioritate.

Cum faci față caniculei, dacă nu ai aer condiționat în apartament. Nu te costă nimic!... Cazul „Elodia” e aproape de final. Greșelile făcute de suspect l-ar putea trimite după gratii tot restul vieții!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x